Öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri ne zaman bitiyor?

Öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri ne zaman bitiyor? 2017 2017 Teknik öğretmenler için mühendislik giriş sınavı sonuçlarının açıklanması sonrasında tercihler başladı. Peki, öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri ne zaman bitiyor? Kimler tercih yapabilecek? Tercih ücretleri ne kadar? Tercih sonuçlarının belirlenmesi ve kayıt işlemleri nasıl yapılır? Öğretmen mühendislik tamamlama nedir? Öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri hakkında merak edilenleri derledik. İşte merak edilen tüm ayrıntılar

2017 Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programları tercih kılavuzu yayınlandı. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Peki öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri ne zaman bitiyor? Tercih ücretleri ne kadar? Kimler tercih yapabilecek? Tercih sonuçlarının belirlenmesi ve kayıt işlemleri nasıl yapılır? Öğretmen mühendislik tamamlama nedir? Öğretmen mühendislik tamamlama tercihleri hakkında merak edilenleri derledik. Detaylar haberimizde

osym

ÖĞRETMEN MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

21 Eylül 2017 tarihinde başlayacak, 28 Eylül 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2012 Sonbahar, 2013 İlkbahar-Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar veya 2017 İlkbahar dönemleri Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavlarının (ALES) herhangi birinde, en az 50 ALES-SAY puanı alan teknik öğretmenlik programından mezun olan adaylar tercih yapabileceklerdir.

080820172154350309103

ÖĞRETMEN MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA TERCİHLERİ

Yerleştirme, adayların puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Adaylar arasından, bir tamamlama programını tercih edenler puan sırasına koyularak ve en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday programa yerleştirilecektir.
Yerleştirmede; 2012 Sonbahar, 2013 İlkbahar-Sonbahar, 2014 İlkbahar-Sonbahar, 2015 İlkbahar-Sonbahar, 2016 İlkbahar-Sonbahar veya 2017 İlkbahar dönemlerinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) SAYISAL puan türünde alınan (50 puandan az olmamak kaydıyla), en yüksek puan herhangi bir kesinti yapılmadan kullanılacaktır.

2018 yılından itibaren bir önceki yılda herhangi bir programa yerleştirilen adayların ALES puanları 0,9 katsayısı ile çarpılacak, oluşan puan yerleştirmede kullanılacaktır.

Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir. Boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılmayacaktır.

TERCİH SONUÇLARININ BELİRLENMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, YÖK’e ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir. Üniversiteler tarafından kayıtlar, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra 5 iş günü içerisinde yapılacaktır.

Bir programa yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2017-2018 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim

programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYM’nin gerek yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri gerekse yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki bütün başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir. Adayların başvuruda verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir.

ÖĞRETMEN MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SINAVI NEDİR?

Adayların girecekleri bu sınav mühendislik tamamlama sınavı adı altında ÖSYM’nin yaptığı bir sınavdır. Teknik öğretmenlik programından mezun olan mühendislik bölümlerini kazanmak isteyen adaylara özel olarak yılda sadece bir kere ÖSYM’nin merkezi bir şekilde uyguladığı sınavdır. Sınav yaz aylarına doğru Ankara da yapılmaktadır.

SINAVIN İÇERİĞİ NASIL?

Sınav 60 sorudan oluşmaktadır. Adaylara bu 60 soruyu çözmeleri için ÖSYM 90 dakika vermiştir. Sınav tamamen çoktan seçmelidir ve adaylara sınav kâğıdı yanında cevapları işaretlemeleri için optik kâğıtlar da verilecektir. Bu optik kâğıtlar adaylara özel olarak dağıtılacaktır.

SINAV SONUÇLARI NE KADAR GEÇERLİDİR?

Mühendislik tamamlama sınavı sonuçlarını bir aday sonuçlar açıklandıktan itibaren diğer sınava kadar yani bir yıl müddetle kullanabilir. Yani sonuçlar bir yıl geçerlidir diyebiliriz.

Mühendis olmak isteyen teknik öğretmenler için uygulanan bir sınavdır.

Bu sınav sonucunda mühendis olmaya hak kazanan teknik öğretmenler bir üniversitenin mühendislik fakültesinde kendi teknik bölümüne göre mühendislik programlarına kayıt olurlar. Daha sonra normal eğitimlerini alırlar ve başarılı bir şekilde bitirdikleri taktir de mühendis olurlar.