Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman 2024? Öğretmen özür atama grubu tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği takvimini açıkladı. İl içi ve il dışı atama sonuçlarının duyurulmasının ardından, öğretmenlerin gözleri şimdi mazeret tayinlerine çevrildi. Öğretmenler, aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik gibi nedenlerle yer değişikliği yapabilecekler. Peki, öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman 2024? Öğretmen özür atama grubu tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 yılı öğretmenlerin mazerete dayalı yer değiştirme takvimini duyurdu. İl içi ve il dışı atama sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğretmenler şimdi de mazeret tayinlerine odaklanmış durumda. Öğretmenler, aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik gibi sebeplerle yer değiştirme talebinde bulunabilecekler. Peki, 2024 yılında öğretmenlerin mazerete dayalı yer değiştirme başvuruları ne zaman yapılacak? İşte öğretmenlerin mazeret atama grubu tarihleri!,

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman 2024? Öğretmen özür atama grubu tarihleri!

ÖĞRETMENLERİN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞİKLİĞİ NE ZAMAN 2024? 

2024 yılı için öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Öğretmenler, bu tarihlerde başvurularını yaparak yeni görev yerlerinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlayabilecekler. Başvuruların başlamasıyla birlikte öğretmenlerin, aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik gibi nedenlerle yer değiştirme talepleri değerlendirilecek.

ÖĞRETMEN ÖZÜR ATAMA GRUBU TARİHLERİ

Öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, tercih ettikleri yerlere ve hizmet puanlarına göre belirlenecek. Hizmet puanının eşit olması durumunda, öğretmenlikteki hizmet süresi ve öğretmenliğe başlama tarihi dikkate alınacak. Eşitliğin devam etmesi halinde ise bilgisayar kurası devreye girecek.

ÖĞRETMEN MAZERETE BAĞLI ATAMA SONUÇLARI YAYINLANDI MI?

Atama sonuçları, "personel.meb.gov.tr" adresinde yayınlanacak. Yer değişikliği onaylanan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve yeni görev yerlerine başlama işlemleri, atama takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacak.

 
Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman 2024? Öğretmen özür atama grubu tarihleri! ile ilgili etiketler Öğretmen
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.