Oğul Barzani Türkmen oy kotasını video ile yönlendirdi!

Irak’ta Kürt bölgesinde tiyatro olarak ifade edilen parlamento seçimi yapıldı. Seçimde Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin, “Kukla Türkmen aday” Muna Kahveci lehine oy kullandığı ortaya çıktı. Oğul Barzani, seçim sonrası oy kullanmasını videoya çektirerek sosyal medyada yayınlattı. Barzani’nin çok konuşulacak bu davranışı ile oy yönlendirmesi yaptığı ve Erbil’de ki Türkmen kotasını, kendi partisi lehine tekrardan alacağı ifade ediliyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde, (IKBY) iki yılı aşkın süredir ertelenen parlamento seçimleri yapıldı.

TİYATRO OLARAK ADLANDIRILAN SEÇİMDE SKANDAL OY VİDEOSU

Erbil, Süleymaniye, Dohuk ve Halepçe’nin yanı sıra, Kürt Bölgesi idaresi dışında bulunan, Kerkük ile Musul’da, ayrıca Bağdat’la beraber Selahaddin’in Vast illerinde kurulan 165 seçim merkezinde oy verildi. Seçim sonuçlarının ise 24 saat içerisinde netleşmesi beklenirken, tiyatro olarak ifade edilen parlamento seçiminde, birde skandal bir oy kullanma yaşandı.

MANSUR BARZANİ KUKLA TÜRKMEN ADAYA OY VERDİĞİ PUSULAYI GÖSTERDİ

Seçimde Mesut Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin, “Kukla Türkmen aday” olduğu öne sürülen Muna Kahveci lehine oy kullandığı ortaya çıktı. Oğul Barzani, seçimde oy kullandığı pusulayı, herkesin önünde önce videoya çektirdi, sonra da sosyal medyada yayınlattı. Barzani’nin Kahveci’ye oy verdiği görülen oy pusulasını göstermesi ile oy yönlendirmesi yaptığı iddia edildi. Yine Mansur Barzani’nin bu davranışı ile Erbil’de ki Türkmen kotasını, kendi partisi KYB lehine tekrardan alacağı bildirildi.

SEÇİMLER BAĞDAT HÜKÜMETİ TARAFINDAN DENETLENECEK

Öte yandan, Irak Federal Mahkemesinin kararı nedeniyle Kürt Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu da feshedilmişti. Bu nedenle altıncı dönem olan bu seçimlerinin,Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından denetleneceği belirtildi. Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu’nun, aynı zamanda seçim sürecinin denetlenmesinden de sorumlu olduğu biliniyor.

 

Oğul Barzani Türkmen oy kotasını video ile yönlendirdi! ile ilgili etiketler Irak Kuzey Irak Kürt Barzani

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı: Kendisini tehdit edenleri işte böyle izledi...

Yenidoğan Çetesi'ni çökerten ve çete tarafından makamında tehdit edilen savcının çete lideri ve üyelerinin ile aynı karede olduğu video sosyal medyada gündem oldu.