Okula telefon getirmek yasak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede telefon kullanmak yasak mı 2024-2025? MEB okula telefon getirme cezası ne?

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşıyor ve milyonlarca öğrenci ile veli, okullarda cep telefonu kullanımına dair düzenlemeleri merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen cep telefonu yasağı, 2024-2025 eğitim yılında da uygulanmaya devam edecek. Bu düzenleme, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrencileri kapsıyor. Peki, Okula telefon getirmek yasak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede telefon kullanmak yasak mı 2024-2025? MEB okula telefon getirme cezası!

Yeni eğitim-öğretim yılına sayılı günler kala, milyonlarca öğrenci ve veli, okullarda cep telefonu kullanımına yönelik düzenlemeleri merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl uygulamaya konulan cep telefonu yasağı, 2024-2025 eğitim yılında da devam edecek. Bu yasak, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Peki, okula telefon getirmek yasak mı? 2024-2025 eğitim yılında ilkokul, ortaokul ve liselerde telefon kullanımı yasak mı? MEB'in okula telefon getirme cezası nedir? İşte detaylar!

Okula telefon getirmek yasak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede telefon kullanmak yasak mı 2024-2025? MEB okula telefon getirme cezası ne?

OKULA TELEFON GETİRMEK YASAK MI?

2023-2024 eğitim-öğretim yılında MEB, okullarda cep telefonu ve diğer bilişim araçlarının kullanımını sınıf içinde yasaklayarak dikkat çekici bir adım atmıştı. Bu karar, öğrencilerin ders sırasında dikkatlerini toplaması ve akademik başarılarının artması amacıyla alındı. MEB, bu yasakla birlikte, öğrencilerin ders dışı aktivitelerde de cep telefonlarına bağımlı olmalarını engellemeyi hedefliyor.

Yasak kapsamında, öğrencilerin ders sırasında cep telefonu bulundurmaları veya kullanmaları yasaklandı. Bu düzenleme, sınıf içindeki öğrenme ortamının kalitesini artırmak ve öğrencilerin eğitim süreçlerine odaklanmalarını sağlamak amacıyla devam edecek.

İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSEEYE TELEFON GÖTÜRMEK YASAK MI?

9 Eylül 2024'te okulların açılmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler, cep telefonu kullanımına ilişkin kurallara dikkat etmek zorunda. Okula cep telefonu getirmek isteyen öğrenciler, bu cihazları ders saatleri dışında kullanmak zorunda kalacaklar. Ders sırasında cep telefonu kullanımı kesinlikle yasaklanmış durumda ve bu kurala uymayan öğrenciler disiplin cezalarıyla karşı karşıya kalabilir.

Okula telefon getirmek yasak mı? İlkokul, ortaokul ve lisede telefon kullanmak yasak mı 2024-2025? MEB okula telefon getirme cezası ne? ile ilgili etiketler telefon
GÜNÜN VİDEOSU

Şişli'de 2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Şişli'de husumetli oldukları iddia edilen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Şüpheliler polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kavga anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.