Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi!

Karne almalarıyla birlikte yaza büyük bir coşkuyla giren çocuklar tatilin tadını çıkara dursun, Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim yılı takvimini açıkladı. Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi nasıl? Bu soruların yanıtlarını ve ayrıntıları haberimizde sizin için derledik.

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karnelerini aldı ve yaz tatilinin tadını çıkarıyor. Ancak sayılı gün çabuk geçiyor. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı takvimini açıkladı bile... Çocukları ile yaz dönemini en iyi şekilde geçirmek isteyen veliler, bir yandan  okulların açılma kapanma ve sömestre tarihlerini araştırmaya başladı. Okul öncesi eğitime, birinci sınıfa, ortaokul ve İmam Hatip ortaokullarının 5. sınıfına, hazırlık ve 9. sınıfa başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi tarihleri de belli oldu. Peki okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi ve konuyla ilgili tüm bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi!

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018 takvimine göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak. İlk dönem eğitimi 18 Ocak 2019 Cuma gününe kadar sürecek. Sömestre tatili 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak. Okulların kapanma tarihi ise 14 Haziran 2019 Cuma olacak.

UYUM EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ile ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ve pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de gerçekleştirilecek.

TAM GÜN EĞİTİME GEÇEN ŞEHİRLER
Öte yandan tam gün eğitime geçen iller de şöyle sıralanıyor: Nevşehir, Tunceli, Ardahan, Bartın, Erzincan, Karaman, Burdur, Artvin, Kırıkkale Bolu, Bilecik, Sinop, Gümüşhane, Bayburt.

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi! - Resim : 2


YAZ TATİLİ TAVSİYELERİ
Takvim açıklansa da tatil hala bitmedi öyleyse uzmanların yaz tatili tavsiyelerini dinleyebiliriz:

Yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili çocukları bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçenek var. Tatilde, yoğun bir öğretim döneminde yapılamayan sosyal ve kültürel etkinlikleri, ilgi ve merak alanlarını geliştirebilmek mümkün.

Yoğun teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz.

Aile içi iletişimi geliştirmek, çocuklara tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeşitli etkinlikler yapmak, aile bağlarını güçlendireceği gibi çocuklara da kendilerini iyi hissettirecektir.

Karne sonuçları beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, karne notlarının çocuğun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuk eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve onu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız.

Okullar ne zaman açılacak? Yaz tatili ne zaman bitiyor? 2018 - 2019 eğitim öğretim takvimi! ile ilgili etiketler MEB Okullar ne zaman açılacak yaz tatili ne zaman bitiyor 2018-2019 eğitim öğretim yılı
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.