Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul sona erdi: TFF'nin yeni başkanı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu Ankara'da yapıldı. TFF başkanlık seçimi sona erdi ve görev İbrahim Hacıosmanoğlu'nun oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu Ankara'da yapıldı.

TFF başkanlık seçimi sona erdi ve görev İbrahim Hacıosmanoğlu'nun oldu.

5 OY FARKLA SEÇİLDİ

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda, İbrahim Hacıosmanoğlu 134 oy alırken; 5 oy farkla Mehmet Büyükekşi'yi geçti. 

1. Sandık sonucu
25 - İbrahim Hacıosmanoğlu
15 - Mehmet Büyükekşi

2. Sandık sonucu
14 - İbrahim Hacıosmanoğlu
21 - Mehmet Büyükekşi

3. Sandık sonucu
17 - İbrahim Hacıosmanoğlu
23 - Mehmet Büyükekşi

4. Sandık sonucu
18 - İbrahim Hacıosmanoğlu
19 - Mehmet Büyükekşi

5. Sandık sonucu
15 - İbrahim Hacısomanoğlu
15 - Mehmet Büyükekşi

6. Sandık sonucu
38 - İbrahim Hacısomanoğlu
21 - Mehmet Büyükekşi

274 DELEGE KATILDI

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkanlık seçimine girebilmesi için Genel Kurul Divanı'na 65 delegenin ıslak imzalı desteğini sunması gerekiyordu.

Yeni seçilecek federasyon başkanı Haziran 2027'te kadar görev yapacak.

TFF'nin Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu 261 delegenin imzasıyla açıldı. Kongrede salt çoğunluğun sağlanabilmesi için 161 delegenin katılımı gerekiyordu. Genel kurula 274 delege katıldı.

DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ

TFF genel kurulunda divan başkanı için oylama yapıldı.

Mehmet Baykan ve Murat Sancak aday gösterildi. Mehmet Baykan 146 oy alarak divan kurulu başkanı, Cantürk Alagöz başkan vekili seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

TÜRK FUTBOLUNDA ANADOLU'NUN İSYANI

Ankara'da 11.00'de başlaması gereken TFF'ninOlağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda yaklaşık 25 dakika geç başladı.

Genel kurula, TFF Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA, UEFA temsilcileri, TFF Başkan Adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkan ve yöneticileri ile delegeler katıldı.

TFF'den yapılan açıklamada Mehmet Büyükekşi, Servet Yardımcı ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun adaylık başvurularının kabul edildiğini belirtilmişti.

Servet Yardımcı, 11 Temmuz'da yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Genel kurulda, başkanlık seçiminden önce TFF Başkanı, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulunun 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemindeki hesap ve faaliyetlerinden dolayı ibrası görüşüldü. İki başkan adayı Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşmalarının ardından da başkanlık seçimi için kongre delegeleri oy kullandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçim kazanması sonrasında gelen ilk tepkiler ise, Türk futbolunda Anadolu'nun isyanını yansıttığı yönünde değerlendirildi. 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulu asil ve yedek listesi şöyle:

Asil liste: Abdi Serdar Üstünsalih, Selami Tatkaya, Gökhan Zurnacıoğlu, Ekrem Sarısoy, Nevzat Demiröz.

Yedek liste: Ömer Faruk Kara, Vefa Yunus Taylan, Cihan Eroğlu, Furkan Altaş, Mehmet Karaca.

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

İbrahim Hacıosmanoğlu, 21 Şubat 1966'da Trabzon'un Hayrat ilçesinde dünyaya geldi.

Ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Hacıosmanoğlu, genç yaşta ticarete atıldı. Uzun yıllar ticaret ile uğraşan Hacıosmanoğlu; organizasyon, petrol ve inşaat sektörlerinde yatırımlar yaptı.

2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Nuri Albayrak'ın kulüp başkanlığı döneminde Trabzonspor'da başkan yardımcısı olarak görev alan Hacıosmanoğlu, Mayıs 2013-Aralık 2015 döneminde Trabzonspor Kulübünün 15'inci başkanlığını yapmıştı.

 

Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul sona erdi: TFF'nin yeni başkanı belli oldu! ile ilgili etiketler İbrahim Hacıosmanoğlu TFF Türkiye Futbol Federasyonu seçim Mehmet Büyükekşi
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.