Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü!

İsrail’in Gazze Şeridi'nde Han Yunus kentinin doğusundaki Filistinlilere tahliye uyarısında bulunmasının ardından vatandaşlar, yanlarına aldıkları eşyalar ile güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmeye başladı.

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde geniş bir alanın daha tahliye edilmesini talep etti. Ordunun açıklamasına göre, Selka, Karara, Beni Suheyla, Abasan, Huzaa, Şeyh Nasır, Satr ve Mahatta gibi beldeler ile kent merkezinin tamamen boşaltılmasını istedi.

Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü!

MAHALLE SAKINLERİNE İNSANİ YARDIM ÇAĞRISI

Ordunun sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda bölge sakinlerine "insani bölgelere" gitme çağrısında bulundu. Adraee, bu bölgelerden Hamas ve diğer gruplar tarafından İsrail'e füzeler fırlatıldığını öne sürdü. 

Han Yunus'taki Cevret el-Lut, El-Menara, Maan, Kizan en-Neccar, Kizan Ebu Raşvan, Es-Selam, El-Haşaş gibi mahallelerin sakinleri yanlarına aldıkları eşyalar ile güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere göç etmeye başladı. 

Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü! - Resim : 2

ZORLA YERLERİNDEN EDİLDİLER

Yerel ve uluslararası kuruluşlar, Gazze'deki güvenli alanların kalmadığına dikkat çekiyor. 7 Ekim'den bu yana süregelen saldırılar nedeniyle, iki milyonu aşkın Filistinli zorla yerinden edildi. Gazzelilerin bir kısmı zor şartlarda sokaklarda, okullarda ve parklarda yaşamaya çalışıyor.

Altyapı eksiklikleri, elektrik kesintileri ve iletişim sorunları, Filistinlilerin yaşam standartlarını daha da zorlaştırırken, salgın hastalık riski de artıyor.

Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü! - Resim : 3

İNSANLIK KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Gazze'deki hükümetin medya ofisine göre, 2,3 milyon nüfuslu bölgede 7 Ekim'den bu yana zorla yerlerinden edilenlerin sayısı iki milyon kişiyi de geçmiş durumda. Bu durum, bölgedeki insani krizin boyutunu daha da artırıyor.i

Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü! - Resim : 4

Ölüme terk edilmiş Gazzelilerin, yıkılmış bir beldeden, yıkılmış başka bir beldeye göçü! ile ilgili etiketler İsrail Filistin Gazze Hamas İzzeddin el Kassam Tugayları Savaş soykırım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Manisa'da mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşlarına boğuldu: Ben çocuklarımı nasıl okutacağım!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde zabıta tarafından mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşları içinde ”Allah aşkına bu hafta okullar açılıyor, ben ne yapacağım ağabey? Bir çıkar yolu gösterin, sabıkalıyız diye işe de almıyorlar” diyerek feryat etti