Omicron mutasyonunun çıktığı Güney Afrika’dan kısıtlama yapan ülkelere çağrı

Geçtiğimiz hafta Covid-19'un en yeni mutasyonu Güney Afrika'da tespit edilmiş, birçok ülke buraya seyahat kısıtlaması getirmişti. Ülkenin Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron nedeniyle diğer ülkelerin Güney Afrika’ya uyguladığı seyahat yasaklarını "derhal ve acilen" geri almalarını istedi.

25 Kasım’da Covid-19’un yeni mutasyonu Omicron’un keşfedilmesinin ardından birçok ülke Güney Afrika’ya yönelik seyahat kısıtlaması kararı almıştı. Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, "Ülkemize ve Güney Afrika'daki kardeş ülkelere seyahat yasağı koyan tüm ülkeleri kararlarını derhal ve acilen geri almaya çağırıyoruz" dedi.

"BİLİMLE BAĞDAŞMIYOR"

Güney Afrika’ya uygulanan seyahat yasaklarının bilimle bağdaşmadığını ifade eden Ramaphosa, “Seyahat yasağının yapacağı tek şey, mutasyondan etkilenen ülkelerin ekonomilerine daha fazla zarar vermek, pandemiye yanıt verme ve kontrol altına alma yeteneklerini baltalamak” diye konuştu.

Uygulanan kısıtlamaların haksızlık olduğunu ifade eden Ramaphosa, “Ülkemize ve Güney Afrika'daki kardeş ülkelerimize karşı haksız bir şekilde ayrımcılık yapmaktadır" ifadelerini kullandı. Omicron’un keşfinden sonra aralarında ABD, Fransa, Türkiye ve Katar’ında aralarında bulunduğu birçok ülke Güney Afrika ile birçok Afrika ülkesine seyahat kısıtlaması uygulama kararı aldı.

DSÖ DE AYNI ÇAĞRIYI YAPMIŞTI

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de, Omicron’un virüsün diğer mutasyonlarından daha bulaşıcı olduğunu gösteren bir veri olmadığını belirterek, ülkeleri sınırlarını kapatmak için acele etmemeye çağırmıştı.

 

 

Omicron mutasyonunun çıktığı Güney Afrika’dan kısıtlama yapan ülkelere çağrı ile ilgili etiketler Güney Afrika Omicron seyahat kısıtlaması çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.