'Önce siz vatandaşlarınızı Irak'tan çekin'

Dünyanın birçok ülkesinden ABD Başkanı Trump'ın göçmenlere karşı, özellikle de Müslümanlara yönelik kararlarına tepki yağıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak dahil 7 Müslüman ülke vatandaşlarına yönelik ülkeye giriş yasağına bir tepki de Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr'dan geldi.

ABD'nin Irak'ı işgaline en büyük ve en örgütlü direnişi sergileyen isim olan Sadr, yaptığı açıklamada, Washington'a "Önce siz vatandaşlarınızı Irak'tan çekin" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Şii lider, ABD'yi sert dille eleştirdi: "Irak'a ve diğer ülkelere serbestçe giriyorsunuz ama onların ülkenize girmesini yasaklıyorsunuz. Bu küstahlıktır. Önce kendi vatandaşlarınızı Irak'tan çekin."

TRUMP'IN TARTIŞMALI YASAĞI

Trump, cuma günü imzaladığı kararnameyle mültecilerin ülkeye kabulünü 120 gün askıya aldı. Suriyeli sığınmacıların kabulünü süresiz olarak durduran Trump, bazı Müslüman ülkelerden sığınmacıların girişini de geçici olarak yasakladı.

Amaçlarının 'radikal İslamcı teröristleri' uzak tutmak olduğunu söyleyen Trump, Hristiyan sığınmacılara öncelik verileceğinin de altını çizdi.

'Önce siz vatandaşlarınızı Irak'tan çekin' ile ilgili etiketler Trump göçmen mukteda el-sadr abd'ye giriş yasağı müslümanlara yasak
GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.