Optimar Araştırma anket verilerini paylaştı! Ak Parti seçmeninin yüzde 84’ü değişim istiyor

Ak Parti'de değişim ve yol haritası tartışmaları yapılırken, Optimar Araştırma ilginç veriler sunan anket verilerini paylaştı. Optimar Araştırma'nın verilerine göre Ak Parti seçmeninin yüzde 84’ü değişim istiyor. Bu oran Ak Parti'liler arasında da %80'i buluyor. İşte detaylar...

Optimar Araştırma 26 ilde farklı yaş aralıkları ve mesleklerden 2 bin kişi ile hibrit bir anket yaptı.

Türkiye'nin en büyük sorunu nedir?, Ekonomide umut var mı gibi soruların sorulduğu ankette seçmene neden oy kullanmadığı soruldu. 

Yerel seçimlerin en temel mesajı nedir sorusuna ise vatandaşların yüzde 50.9'u iktidara tepki yanıtını verirken, yüzde 12.1'i ekonomik nedenlerden dedi.

Ankete katılanlara Ak Parti yönetimi ve Kabine'sinde değişiklik olmalı mı? sorusunu da soruldu. Optimar Araştırma bu iki soruyu ayrı ayrı incelerken; Ak Parti yönetiminde köklü değişim olmalı" diyenlerin oranı %84 oldu. Bu oran Ak Parti'liler arasında da %80'i buldu.

"Kabinede köklü değişim olmalı" diyenlerin oranı ise %75 oldu. Ak Parti'lilerin %64'ü, MHP'lilerin %83'ü bu fikre olumlu baktı. 

Optimar Araştırma anket verilerini paylaştı! Ak Parti seçmeninin yüzde 84’ü değişim istiyor

 

Optimar Araştırma anket verilerini paylaştı! Ak Parti seçmeninin yüzde 84’ü değişim istiyor - Resim : 2

Optimar Araştırma anket verilerini paylaştı! Ak Parti seçmeninin yüzde 84’ü değişim istiyor ile ilgili etiketler AK Parti Yerel seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.