Orta Doğu'da ipler koptu! İsrail İran'a saldırdı! Tahran'da peş peşe patlama sesleri!

İsrail'in İran saldırısı günlerdir dünya gündemindeydi. İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın verdiği bilgiye göre İran'ın başkenti Tahran'da ve Kerec'te 19 patlama sesi duyulduğu bildirildi.

İsrail'de İran'a misillemesi saldırısı başladı. İran medyasında yer alan habere göre; Tahran ve Kerec'de en az 19 patlama meydana geldi.

SAVUNMA BAKANI İLE GENELKURMAY BAŞKANI İRAN'A SALDIRI PLANINI ONAYLAMIŞTI

İsrail devlet televizyonu KAN'ın adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Gallant ve Halevi, İran'a saldırı planlarını onaylamıştı.

Saldırının gerçekleştirileceği tarih için İsrail hükümetinin kararı ve onayının beklendiği ifade edilmişti.

Öte yandan İsrail ordu radyosuna konuşan bir yetkili, İsrail'in İran'a saldırı hazırlıklarını içeren ABD istihbarat belgelerinin sızdırılmasının ardından Tel Aviv yönetiminin saldırıyı ertelemek zorunda kaldığı yönündeki haberin doğru olmadığını savunmuştu.

TAHRAN'DA HAVA SALDIRISI SİRENLERİ

Öte yandan İran'ın başkenti Tahran'da TSİ 2 sularında hava saldırısı sirenlerinin çalmaya başladığı belirtildi.  

İSRAİL SALDIRIYI DOĞRULADI

İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: İran rejiminin İsrail Devleti'ne karşı aylardır sürdürdüğü saldırılara yanıt olarak, İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda İran'daki askeri hedeflere yönelik hassas saldırılar düzenliyor. İran rejimi ve bölgedeki vekilleri, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e yedi cepheden, doğrudan İran topraklarından saldırılar da dahil olmak üzere aralıksız saldırılar düzenliyor.Dünyadaki her egemen ülke gibi İsrail Devleti'nin de buna cevap verme hakkı ve görevi vardır. Savunma ve hücum gücümüz tam olarak seferber edilmiş durumda. İsrail Devleti'ni ve İsrail halkını savunmak için gereken her şeyi yapacağız.

 

 

Orta Doğu'da ipler koptu! İsrail İran'a saldırdı! Tahran'da peş peşe patlama sesleri! ile ilgili etiketler İsrail
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.