Ortak Mutabakat Metni'ndeki 234. madde ne? Terör örgütü sayılmayan örgütlerin varlığı...

Millet İttifakı'nın hazırladığı iki binin üzerinde maddenin yer aldığı 'Ortak Mutabakat Metni' açıklanmıştı. Metindeki terörle ilgili bir madde Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 30 Ocak'ta altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı.

“Hukuk, Adalet ve Yargı” başlığı altında açıklanan Ortak Mutabakat metni 9 ana başlık altında 2 binin üzerinde yeni düzenlemeyi içeriyor.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLENDİ


Odatv'de yer alan habere göre; Ortak Mutabakat metninin 234. sayfasında yer alan maddeler Ankara Kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Konuşulan maddeler şöyle:

1- Terörle mücadelede, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütler bünyesinde kabul edilen belgeleri ve alınan kararları dikkate alan bir yaklaşım sergileyeceğiz.

2- BMGK kararlarının etkin bir şekilde uygulanması için FATF tavsiyeleri ile uyum içerisinde hukuki çerçevenin düzenli takibini yapacağız.

 

Ortak Mutabakat Metni'ndeki 234. madde ne?  Terör örgütü sayılmayan örgütlerin varlığı...

YPG-PYD, FETÖ başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar tarafından terör örgütü sayılmayan örgütlerin varlığı maddeleri tartışmaya açtı.

Maddelerin uygulanması sonucunda Suriye, Libya ve Irak’tan çekilmeye ve ilgili Ülkelere tazminat ödemeye mahkum kalınabileceği de konuşulanlar arasında.

Bilindiği üzere Anayasanın 90. maddesi şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devletlerle ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır.

Ortak Mutabakat Metni'ndeki 234. madde ne? Terör örgütü sayılmayan örgütlerin varlığı... ile ilgili etiketler 6'lı Masa terör
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.