Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, yerli üretim bataryada akademik merkez olmayı hedefliyor

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla yerli üretim batarya sistemleri üretiminde akademik merkez olmayı planlıyor. Yeni açılan yüksek lisans programda, bu amaca yönelik hidrojen teknolojileri, fosil yakıtlara alternatif yenilenebilir enerji kaynakları ve yerli üretim batarya sistemleriyle ilgili akademik çalışmalar yapılacak.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla tamamen yerli üretim batarya sistemleri konusunda akademik merkez olmaya hazırlanırken, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, yeni açılan Batarya Sistemleri ve Hidrojen Teknolojileri Anabilim Dalı'nın fen ve mühendislik bilimleri alanında ortak çalışmaları destekleyecek bir program olması için kurulduğunu belirtti.

Rektör Uzun, son zamanlarda dünya genelinde alternatif enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü vurgularken, Paris İklim Anlaşması'na imza atan Türkiye için de bu konunun öneminin arttığını dile getirdi.

Türkiye'nin "Net Sıfır Emisyon 2053" hedefine katkıda bulunma amacında olduklarını aktaran Uzun, "Sürece katkıda bulunmak amacıyla üniversitemiz alternatif enerji çalışmalarına çok ilgi gösteriyor ve yakından takip ediyor. Programın üniversitemiz bünyesinde açılmış olması, yenilenebilir enerji ve mevcut fosil yakıtlı enerji kaynaklarına alternatif, yerli, milli kaynakların üretilmesi ve bunların teknolojik olarak hizmete sunulmasında önemli katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

PROGRAM OKÜ'YÜ AKADEMİK MERKEZ YAPACAK

Uzun, ana bilim dalında yalnızca bilimsel çalışmaların yürütülmeyeceğini ve alternatif enerji ve batarya sistemleriyle ilgili Türkiye'de ihtiyaç duyulan akademisyen kaynağı konusunda da atılımlar yapılacağını aktardı.

Ana gayretlerinin yerli üretimle gerçekleştirilecek batarya sistemleri üzerine olacağını söyleyen Uzun, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Özellikle batarya üretimi, bunun tamamen yerli kaynaklarla üretilmesi konusu üzerinde duruyoruz. Bu bataryaları endüstride değişik alanlarda kullanıyoruz. Elektrikli araçlardan, diğer mobil araçlara kadar bu batarya sistemleri hareketi sağlamaya yarıyor ve dünya artık yeni nesil batarya teknolojilerini kullanıyor.

Maalesef şu an bu sistemlerde dışa bağımlı bir durumdayız. Bizim yerli kaynaklarımızı kullanarak bu sistemleri tamamen kendimiz üretmemiz ve bunun yaygınlaşmasını sağlamamız, hem dışarıya bağımlılığımızı azaltacak hem de ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak. Aynı zamanda daha ucuza, daha temiz bir enerji kullanma imkanımız olacak. Konuya böyle bakıldığında hem ülkemiz hem de dünya için bu sistemlerin önemi daha da anlaşılıyor. Bu sistemleri kendi öz kaynaklarımızla üretmemiz konusunda üniversitemizin hem yürütülen ve yürütülecek bilimsel çalışmalarla hem de yetiştirilecek donanımlı akademisyenlerle önemli bir akademik merkez haline geleceğine inanıyorum."

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, yerli üretim bataryada akademik merkez olmayı hedefliyor ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.