Özel tepki gösterdi ama Sosyalist Enternasyonel Rum yandaşı çıktı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısında, Rum AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou’nun Kıbrıs Barış Harekatı’na 'işgal' demesi üzerine salonu terk etti. Ama Sosyalist Enternasyonal’in geçmiş dönemdeki politikaları, açıklamaları Rum Steganou’nun zihniyetinden farksız.

SUPERHABER-ÖZEL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'de düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, Günay Kıbrıs AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou’un Kıbrıs Barış Harekatı’na 'işgal' demesi üzerine salonu terk etti. CHP lideri Özel, "Savaşı değil barışı konuşmamız lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York’ta yapılan Sosyalist Enternasyonal Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Özel’e, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, İstanbul Milletvekili Namık Tan ve Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'den oluşan heyet eşlik etti.

AKEL YÖNETİCİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Rum Kesiminden AKEL Partisi Genel Sekreteri Stefanos Stefanou, toplantıda yaptığı konuşmasında Kıbrıs Barış Harekatı'nı 'işgal' olarak nitelendirdi.

Özel, Stefanou’nun sözlerine tepki göstererek önce toplantı salonundan ayrıldı, daha sonrasında da söz alarak tepki gösterdi.

Özel “Partim açısından önemli kısım şudur ki, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı, CHP iktidarında ve partimizin 3’üncü Genel Başkanı Bülent Ecevit’in başbakanlığında yapıldı. O yüzden burada bu notu düşmezsem ülkemde benim için de partim için de izah edilemez bir duruma dönüşür. Anlayışınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“Bülent Ecevit, bütün dünyaya Barış Harekatı’nı duyururken bunun hem Türklere hem Rumlara barış götürmek için yapıldığını söylemişti. Ve harekat, siyasi hedefleri olan askeri bir harekattı. Sadece ve sadece adanın 3’te 1’ine kadar ilerleyip durdular. Hiçbir direnç yoktu. Adanın tamamını alabilirlerdi. O zaman adı işgal olurdu. O günden sonra yapılan tüm barış görüşmelerine katıldığımız gibi yine o günden sonra Türkiye, Birleşmiş Milletler’in ya da diğer uluslararası örgütlerin dediği, talep ettiği her şeyi yerine getiren ve asla ve asla bir işgalci gibi davranmayan bir ülke oldu. O yüzden terminolojik bir hatayı gidermek istedim. Bundan sonra da adaya barış gelmesini ümit ediyorum."

O dönem Bülent Ecevit’in koalisyon ortağı olan Necmettin Erbakan’ın etkisine atıf yapmayan, Rumların katliamlarını yüzlerine haykırmayan Özgür Özel’in gözden kaçırdığı önemli bir nokta da Sosyalist Enternasyonal en başından itibaren Kıbrıs meselesinde Türklerin karşısında bir pozisyon aldılar.

DENKTAŞ’A DÜŞMANLIK ETMİŞLERDİ

Örneğin Rumların haksız bir şekilde AB’ye alındığı Annan Planı sürecinde Kıbrıs Türk’ünün efsane lideri Rauf Denktaş’ı uzlaşmaz kişi olarak ilan etmişti. Süreçte Türkler evet oyu vermiş, Rumlar ise Annan Planı’nda kendilerine verilen yetkiyi yetersiz gördüğü için hayır oyu vermişti. Buna rağmen Rum Kesimi sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti” adı altında Avrupa Birliği’ne üye yapıldı. Tarihin bu en büyük emperyalist/haçlı çifte standartına Sosyalist Enteryonal sesini çıkarmamıştı.

Geçmişte yine 2017 “Kıbrıs Bildirgesi”nde kullandıkları “mevcut statüko kabul edilemez” cümlesiyle Ada’da KKTC’nin varlığından rahatsızlar. Değişim dedikleri, KKTC’nin tasfiyesi, ABD-AB’nin hakimiyetinde, Rumların ana güç olduğu, Türkiye’yi de kuşatacak sözde bir Kıbrıs devletinin oluşumunu hayata geçirmek.

WASHINGTON GÜDÜMÜNDE SOSYALİSTLER

Yine yakın zamanda 25-27 Kasım 2022 tarihinde aldıkları kararda dolaylı yoldan Türkiye’yi emperyalist ilan etmiş ve emperyalist güçlerin adada gerginliği daha da artırma ve militarizasyona gitme yönündeki tüm girişimlerini kınamışlardı. KKTC’nin ve Türkiye’nin Mavi Vatan’daki haklarını korumaya yönelik adımları için kullanılan bu ve benzeri ifadeleri ise Rum Kesimi ve Yunanistan aleyhine göremezsiniz, okuyamazsınız.

Sosyalist Enternasyonal, PKK terör örgütü gibi terör örgütlerinin terör saldırılarını da kınamaz.

Özel tepki gösterdi ama Sosyalist Enternasyonel Rum yandaşı çıktı ile ilgili etiketler Özgür Özel Kıbrıs
GÜNÜN VİDEOSU

Serhat Akın’ın vurulduğunu öğrenen Batuhan Karadeniz, canlı yayını terk etti!

Eski milli futbolcu Serhat Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıya uğradığını ve ayağından yaralandığını açıkladı. Öte yandan Akın'ın Sports Digitale isimli YouTube kanalındaki partneri olan eski futbolcu Batuhan Karadeniz, Serhat Akın'ın vurulduğunu öğrenmesiyle birlikte canlı yayın yapan programı terk etti.