Özgür Özel Hamas sözlerini unuttu: Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş'idir, Filistin solun davasıdır!

İşgalci İsrail tarafından Batı Şeria'da şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi ile ilgili konuşan Özgür Özel, "Ayşenur Ezgi bu çağın Deniz Gezmiş'idir. Filistin davası solun davasıdır." dedi. Özel daha önce Hamas'ı terör örgütü ilan edip İsrail ağzıyla konuşmuştu.

Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria’da yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen protesto sırasında İsrailli bir keskin nişancı tarafından başından vurularak öldürülmüştü.

Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, bugün uçakla İstanbul’a getirildi.

Eygi'nin cenazesi daha sonra İstanbul'dan Aydın'a nakledilmek üzere İzmir'e gönderildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Türk Aktivist Ayşegül Ezgi Eygi için İzmir Adnan Menderes Havaalimanı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı.

"AYŞENUR BU ÇAĞIN DENİZ GEZMİŞ'İDİR"

Özel karşılama töreninde Eygi ile ilgili konuştu.

Eygi'nin bu çağın Deniz Gezmiş'i olduğunu söyleyen Özel, "Solcu ve sosyalisttir. Filistin davası solun davasıdır" dedi. 

 

CHP Lideri, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş'idir. Sosyal demokrattır, sosyalist çizgidedir. Benim Mahmud Abbas'la çizdiğim çizgiyi belirliyorsa tüm dünyadaki sosyalist öğrencilerin çizgisini de belirlemektedir.

"FİLİSTİN SOLUN DAVASIDIR"

Deniz Gezmiş için Türkçeye çeviren ve bize teslim edilen kitabı vardı. Filistin bilhassa solun davasıdır. 1970'lerde nasıl arkasında durduysak, şimdi sanki sağ tutumun davası gibi yapılmaya çalışılsa da solun davasıdır."

"HAMAS, GECENİN BİR YARISI YAHUDİLERİN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRDI" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, işgalci İsrail'in zulmüne karşı direnen Hamas hakkında skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Özgür Özel, İsrail ağzıyla konuşarak İsrail'in saldırılarını meşrulaştırıp "Hamas, gecenin bir yarısı uyuyan Yahudilerin üzerine bomba yağdırdı. Bu bir terör eylemidir kardeşim. Hamas'ın yaptığı terörist saldırılardan sonra, İsrail'in yaptığı, verdiği cevap orantısız. "demişti. 

Özgür Özel Hamas sözlerini unuttu: Ayşenur bu çağın Deniz Gezmiş'idir, Filistin solun davasıdır! ile ilgili etiketler Ayşenur Ezgi Eygi Özgür Özel

Sitene Ekle