Özgür Özel: İlk seçimlerde CHP iktidar olamazsa genel başkanlığı bırakacağım

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir programda ilk genel seçimlerde CHP'nin iktidar olmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, EKOL TV'deki bir programda gündeme ilişkin soruları cevapladı, değerlendirmelerde bulundu. Özel, partisinin genel başkan adaylığı kararını Manisa'daki evinde yaklaşık 3 saat düşündükten sonra tek başına aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıklarını görüşmeye dair bazı kesimlerden gelen eleştirilere değinen Özel, "Endişeler haklı ve dikkatli olmak lazım. Bu kutuplaşma ortamından beslenenler, normal bir siyasi düzlemde kendilerine yer olmadığını düşünenler var." diye konuştu.

YILMAZ ÖZDİL'E 'BİDON KAFA' TEPKİSİ

Özel, eleştirilerde bulunanlardan birinin geçmiş yıllarda seçmene "bidon kafalı" dediğini belirterek "İyi ki onunla aramda böyle bir açı var. O, oy alamayınca hata bizde nerede demek yerine oy vermeyen seçmene bidon kafa diyen zihniyet. Zaten bu partinin 47 yıldır ilk kez birinci parti olmasının sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş." ifadelerini kullandı.

BAKAN ŞİMŞEK'LE GÖRÜŞECEKLER

Seçmene kafa tutan yaklaşımı reddettiğini kaydeden Özel, "Arkadaş seçmene sövüyor falan. Hiç duymadığı şeyler gibi olmuş gibi anlatıyor, sonra attığı iftira viral oluyor, her tarafta dolaşıyor sonra en yakının bile ona inanıyor falan. Bunlar kutuplaşma olmazsa yaşayamazlar, beslenemezler, geçinemezler. İki taraf birbiriyle sürekli çatışma halinde olsun biz de bu tarafa mermi satalım falan. Savaş ekonomisinden beslenenler. Boşuna endişeleniyorlar. Zaten bu içine girdiğimiz süreç ne bütün sorunları çözer, ne bütün tartışmaları bitirir ne biz gidip AK Parti ile koalisyon oluruz." şeklinde konuştu.

Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekonomi programı çalışmayacaklarını, emekli ve asgari ücretlilerin sorunlarını görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktararak vergi reformu yapılması gerektiğini anlattığını, Erdoğan'ın ise konuyla ilgili olarak Şimşek ile görüşebileceklerini söylediğini ancak Şimşek ile henüz görüşmediklerini kaydetti.

BAHÇELİ'YE SERT SÖZLER

Geçmiş günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik kullandığı "Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale getirip suç ortağını bize doğru itmesin." ifadesini anımsatan Özel, "Ben AK Parti'nin 22 yıllık tahribatını yükleneceğim, Devlet Bey de bir kenara geçecek 'Bunlar iktidar, ben muhalefetim' diyecek. Yok öyle yağma. Muhalefete birlikte gidecek onlar. Ben öyle AK Parti'nin 22 yıllık yükünü sırtlanacak bir işin içine girmem." değerlendirmesine bulundu.

Özel, 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediye başkanlarının yakınlarını belediyeye atadıklarına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine gerekeni yapıp hemen başkanları aradığını belirterek, "Şu anki durumu söyleyeyim, bir tane böyle atama yok. Ben CHP Genel Başkanı olarak bu konuda çok kararlı olduğumu söyledim." dedi.

ÖZEL: İLK GENEL SEÇİMLERDE CHP İKTİDAR OLAMAZSA GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKACAĞIM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk genel seçimlerde CHP'nin iktidar olmaması durumunda genel başkanlığı bırakacağını açıkladı.

Özgür Özel: İlk seçimlerde CHP iktidar olamazsa genel başkanlığı bırakacağım ile ilgili etiketler Özgür Özel
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.