Özgür Özel Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti; çıkışta çağrı metnini paylaştı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2016'dan beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından basın mensuplarının karşısına geçen Özel, Demirtaş'ın çağrı metninin kamuoyuyla paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı'yı ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı'yken tutuklanan ve Kasım 2016'dan beri cezaevinde bulunan Demirtaş, görüşmede Özel'e bir çağrı metni sundu. Demirtaş'ın avukatlarının bu metni görüşmeden sonra kamuoyuna açıkladı.

Özel, söz konusu ziyaret için Adalet Bakanlığına başvuruda bulunmuştu.

ÖZEL ÇIKIŞTA AÇIKLAMA YAPTI

Cezaevi çıkışı açıklama yapan Özgür Özel, "İkisi de görevlerinin başındayken, mecliste milletvekiliyken, hakimlerin bir gece yarısı evlerine baskınlar yaptırıp alıp götürdükleri bir operasyonla buraya konuldular. Selahattin Demirtaş seçilmiş bir milletvekiliydi. Selçuk Mızraklı hemen yanında oturan, dokunulmazlığı olan, Diyarbakır'da belediye seçimini kazanmış biriydi. Böyle bir görüşme yapmak, bizler açısından çok üzücü. Bana son kitabını hediye etti ve bir çağrı metni ulaştırdı. Bu çağrı metni çok şey söylüyor. Eğer toplumsal barıştan bahsedeceksek diyor Selahattin Bey, buna erkekler olarak kendimizden başlamalıyız. Kadınları ve çocukların güvende olmadığı bir ülkede toplumsal barış nasıl sağlanabilir? Erkek egemen dili terk ederek başlamalıyız" ifadelerini kullandı.

DF

Özgür Özel Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti; çıkışta çağrı metnini paylaştı ile ilgili etiketler Özgür Özel Selahattin Demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Suriye'de sokak ortasına füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir araca düzenlenen füze saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.