Paralimpik Oyunları nedir? Paralimpik Oyunları ne zaman? Türkiye hangi dallarda Paralimpik Oyunlarına katılacak?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, dünyanın dört bir yanından engelli sporcuları bir araya getirerek sporun evrensel gücünü bir kez daha vurgulamaya hazırlanıyor. Bu büyük organizasyonda Türkiye, birçok branşta madalya mücadelesi verecek. Peki, Paralimpik Oyunları nedir? Paralimpik Oyunları ne zaman? Türkiye hangi dallarda Paralimpik Oyunlarına katılacak? Ayrıntılar haberimizde...

2024 Paris Paralimpik Oyunları, dünya genelindeki engelli sporcuları buluşturarak sporun evrensel bir dil olduğunu bir kez daha gösterecek. Bu dev etkinlikte Türkiye, farklı branşlarda madalya için mücadele edecek. Peki, Paralimpik Oyunları nedir? Paralimpik Oyunları ne zaman düzenlenecek? Türkiye hangi spor dallarında yer alacak? Tüm detaylar haberimizde...

Paralimpik Oyunları nedir? Paralimpik Oyunları ne zaman? Türkiye hangi dallarda Paralimpik Oyunlarına katılacak?

PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?

Paralimpik Oyunları, fiziksel engellere sahip sporcuların katıldığı uluslararası bir spor organizasyonudur. "Paralimpik" terimi, "paraplejik" ve "olimpik" kelimelerinin birleşiminden oluşur ve çeşitli engel gruplarına yönelik spor etkinliklerini ifade eder. Paralimpik Oyunları, Olimpiyat Oyunları'nın ardından düzenlenir ve dünyanın dört bir yanından sporcuları bir araya getirir.

PARALİMPİK OYUNLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları, 28 Ağustos Çarşamba günü Türkiye saatiyle 21.00'de başlayacak. İlk müsabakalar ise 29 Ağustos Perşembe günü yapılacak. 4 binden fazla bedensel engelli, görme engelli ve özel sporcu, Paris'te madalya için yarışacak.

TÜRKİYE PARALİMPİK OYUNLARINA HANGİ DALLARDA KATILACAK?

Türkiye, bu yılki Paralimpik Oyunları'nda 6 farklı branşta madalya arayacak. Para triatlon, para kürek ve B1 Futbol branşlarında ilk kez yer alacak olan Türkiye, aynı zamanda para badmintonda, tekerlekli sandalye eskrimde ve tekerlekli sandalye teniste de temsil edilecek.

Para Triatlon: Türkiye'nin bu branştaki ilk sporcusu Uğurcan Özer, 1 Eylül'de PTS5 kategorisinde yarışacak.

Para Kürek: Türkiye'yi Nurşen Şen ve Yiğit Doğukan Bozkurt, karışık çiftler PR2 kategorisinde temsil edecek.

B1 Milli Futbol Takımı: Görme engelli sporculardan oluşan bu takım, Brezilya, Çin ve Fransa ile gruptan çıkma mücadelesi verecek. Kadroda Hüseyin Saygılı, Kerem Yıldırır, Emre Aslan gibi isimler yer alıyor.

Para Badminton: Halime Yıldız (SL3) ve Emine Seçkin (WH2) Türkiye’yi temsil edecek.

Tekerlekli Sandalye Eskrim: 2020 Tokyo'da olduğu gibi bu yıl da Hakan Akkaya, flöre ve epe A kategorilerinde yarışacak.

Tekerlekli Sandalye Tenis: Uğur Altınel ve Ahmet Kaplan, quad kategorisinde hem bireysel hem de takım olarak mücadele edecek.

Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, bu 6 branşta madalya hedefliyor ve sporcularımız bu büyük organizasyonda tarihi bir başarı elde etmeye çalışacaklar.

 
 
4o
Paralimpik Oyunları nedir? Paralimpik Oyunları ne zaman? Türkiye hangi dallarda Paralimpik Oyunlarına katılacak? ile ilgili etiketler 2024 Paris Olimpiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın acılı babası Halk TV’ye adeta ateş püskürdü: 'Be utanmazlar' diye seslendi!

Narin Güran'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan babası Arif Güran, CNN Türk'e önemli açıklamalar yaptı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında konuşan acılı baba Halk TV’ye hitaben “Be Utanmazlar!” diye tepki göstererek adeta ateş püskürdü.