Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı!

İstanbul Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı. Alevler yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İstanbul Valiliği yangının saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındığını duyurdu.

Aşırı sıcakların etkili olduğu Türkiye'de son dönemde bir çok orman yangını meydana gelirken korkutan bir haber de megakent İstanbul'dan geldi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEVLER BÜYÜDÜ

Pendik'teki Aydos Ormanı'nda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyürken ihbar sonrasında olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Ekiplerin yangına müdahalesi devam ederken, sosyal medyaya düşen görüntülerde alevlerin yerleşim yerlerine doğru ilerlediği görüldü.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Aydos Ormanı'ndan yangınla ilgili İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, '21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir.

Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmektedir. Ayrıca İtfaiye, Afad, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmektedir. Yangın, rüzgârın da etkisiyle bölgesel olarak devam etmekte olup an itibariyle yangından 4 hektarlık ormanlık alan etkilenmiştir.' denildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın saatler süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"21.07.2024 Pazar günü saat 14.00 sıralarında Pendik - Aydos Ormanında yangın çıkmıştır. Yangına, Orman Müdürlüğü ve ilgili birimlerin ekipleri ivedilikle müdahale etmiştir. Yangına 2 yangın söndürme uçağı ve 4 helikopterle müdahale edilmiş olup, Ayrıca İtfaiye, Afad, emniyet ve diğer ilgili birimlerimiz de toplam 78 ekip, 159 personelle yangına müdahale etmiştir. Orman yangını kontrol altına alınarak, ekiplerin soğutma çalışması devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Pendik'teki Aydos Ormanı'nda yangın çıktı! ile ilgili etiketler Pendik İstanbul Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.