Pentagon'dan Türkiye'ye: Suriye ve Irak'ta PKK'nın vurulması...

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları için, "Saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahip olduklarını" belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde bulunan terör örgütü PKK/YPG hedeflerini imha etmesiyle ilgili bir soruya Singh, "Türkiye'de izlediğiniz gibi bu bir terör saldırısı gibi görünüyor. Onlar bu saldırıyı gerçekleştiren insanları sorumlu tutma hakkına sahipler." diye cevapladı.

Singh, Pentagon adına, Türkiye'deki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara başsağlığı dileklerini de iletti.

Pentagon'dan Türkiye'ye: Suriye ve Irak'ta PKK'nın vurulması...

PKK'YA YÖNELİK HAVA HAREKATLARI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar düzenlemişti.

Operasyonlarda, örgüte ait enerji-altyapı binası, lojistik ve mühimmat deposu gibi çok sayıda stratejik noktanın hedef alındığı ve terör örgütü PKK/YPG'ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar operasyonlarına aralıksız devam edeceği vurgulanmıştı.

MSB Yaşar Güler, 29'u Irak ve 18'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere toplam 47 terör hedefinin tam isabetle vurulduğunu ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.​​​​​​​

Pentagon'dan Türkiye'ye: Suriye ve Irak'ta PKK'nın vurulması... - Resim : 2

BAKAN FİDAN, BLINKEN İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile telefonda görüştü.

Bakan Fidan, görüşmede, bilhassa Gazze'nin kuzeyindeki insani durumun felaket boyutuna ulaştığına dikkati çekerek, insani yardımların Gazze'ye kesintisiz biçimde ulaştırılmasının önemine değindi.

Görüşmede Lübnan'daki son gelişmeler de değerlendirilirken, savaşın bölge geneline yayılmasının önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması gerektiğini vurgulayan Fidan, zaman kaybetmeksizin Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını sonlandırması gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Ukrayna'daki son durum da ele alındı. Ayrıca Blinken, dün Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledi.

Pentagon'dan Türkiye'ye: Suriye ve Irak'ta PKK'nın vurulması... ile ilgili etiketler ABD Pentagon Türkiye Ankara Kahramankazan TUSAŞ Saldırı Canlı Bomba PKK terör terörist
GÜNÜN VİDEOSU

Teröristbaşı Fethullah Gülen'e stadyumda ayin: Tekbir yerine İncil'den pasajlar!

1999 yılından itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan geçtiğimiz günlerde ölen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen için Pensilvanya'da bir stadyumda cenaze töreni düzenlendi. Terörist Gülen'in cenaze namazını örgütün önde gelen isimlerinden Suat Yıldırım kıldırdı. Elebaşı için düzenlenen cenaze töreninde tekbir getirilmesi yasaklanırken tabut başında bir kardinal İncil'den pasajlar okundu.