PKK için artık "yasaklı örgüt" ifadesi kullanılacak

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatıyla Irak Parlamentosu resmi yazışmalarda “PKK yasaklı örgüt” ifadesini kabul etti. Bundan sonra devlet kurumlarındaki resmi yazışmalarda bölücü terör örgütü PKK'nın "yasaklı örgüt" şeklinde tanımlanması talimatı verildi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER


Türkiye’nin bölücü terör örgütü ile mücadelesinde Irak’ta yaptığı görüşmeler sonuç vermeye başladı.

BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK “YASAKLI ÖRGÜT” İLAN EDİLDİ

SuperHaber’in Irak’ta bulunan yerel kaynaklardan aldığı bilgiler göre bugün Irak Parlementosu’na bir yazı yollandı. Irak Hükümeti Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatıyla yollanan yazıda Irak Parlamentosu resmi yazışmalarda bölücü terör örgütü için “PKK yasaklı örgüt” ifadesini kabul ettiği ifade edildi.


BAŞBAKANIN YAZILI EMİRİ TÜM RESMİ YAZIŞMALARDA GEÇERLİ OLACAK

Öte yandan Başbakan Sudani yazılı emrinin tam içeriğinin "Bakanlar Kurulu Genel Sekreterliği Kurul İşleri Dairesi'nin 28 Mayıs 2024 tarihli genelgesine göre, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı ve Bakanlar Kurulu Başkanı (başbakan) resmi yazışmalarda PKK’den bahsederken “yasaklı Kürdistan İşçi Partisi” şeklinde ibarenin yeraldığı öğrenildi.

KARARDA ERDOĞAN’IN IRAK ZİYARETİ ETKİLİ OLDU

Bu arada Irak’ta bölücü terör örgütünün yasaklı örgüt kapsamına alınmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı girişimlerin çok etkili olduğu kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim sonrası 13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gitmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ardından Başbakan Muhammed Şiya es Sudani ile bir araya gelmişti. Görüşmeler sonunda Türkiye'nin, teröre karşı Irak'la ortak harekat merkezi kurması planlanmıştı.

PKK için artık "yasaklı örgüt" ifadesi kullanılacak ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.