PKK’dan cezaevine giren doktor Fırat Sarı İYİ Parti’ye üye olmuş

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2023 Mayıs ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve CİMER’e yaptığı başvuru ile ortaya çıkan bebeklerin öldürüldüğü korkunç olaylar zinciri iddianamesinde ilginç bir detay ortaya çıktı. Savcılığın hazırladığı iddianamede, öğrenciyken PKK’dan 5 yıl cezaevinde yattığı anlaşılan doktor Fırat Sarı’nın kamufle olmak için İYİ Parti’ye üye olduğu belirlendi.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’yi sarsan Yenidoğan Bebek Çetesi iddiaları gündemi sarsmaya devam ediyor. İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak kasten ölmelerine neden olan çete hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak fezlekenin ardından iddianame hazırlandı.

ESKİ PKK’LI DOKTOR SARI İYİ PARTİYE ÜYE OLMUŞ

Bakırköy Adliyesi Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede inanılmaz iddialar olduğu anlaşıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2023 Mayıs ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve CİMER’e yaptığı başvuru ile ortaya çıkan bebeklerin öldürüldüğü korkunç olaylar zinciri iddianamesinde ilginç bir detay göze çarpıyor.

Savcılığın hazırladığı 189 sayfalık iddianamede, öğrenci iken PKK’dan 5 yıl cezaevinde yattığı anlaşılan ve iddianamede 20. sırada şüpheli olarak tutuklanan doktor Fırat Sarı’nın İYİ Parti’ye üyesi olduğu anlaşıldı. Doktor Sarı’nın kamufle olmak için İYİ Parti’ye üye olduğu iddia edildi.

OPERASYON İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN EMNİYET VE CİMER’E İHBAR İLE BAŞLADI

Mücadele Şube Müdürlüğünce koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında; İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün 05/05/2023 tarih ve 2023/…. sayılı yazısı ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderilen 27.03.2023 tarih ve ………başvuru numaralı ‘’Eski PKK hükümlüsü ve şu anki iyi parti üyesi reyap hastanesi yenidoğan yoğun bakım doktoru Fırat Sarı ve İlker Gönen SSK'yı dolandırmaktadır. Reyap Hastanes, Beylikdüzü Medilife Hastanesi Bağcılar Şafak Hastanesi, Doğa Hastanesi, Medicine Bağcılar Hastanesi eski olarak Ethica Hastanesi, Duygu Hastanesi ve birçok hastanenin yenidoğan yoğun bakımlarını kiralayarak gece nöbetçi doktor bulundurmadılar ve insani / tıbba uygun olmayan koşullar ve bunun gibi birçok sebepten birsürü bebek insanlık dışı bir şekilde öldü bu şahıslar 1. Basamak olan hastayı epikrizlerde hep 3. Basamak göstererek ve 112 komuta kontrol merkezine rüşvet vererek bebek satın alarak kaç yıldır milyonlarca tl para kazandılar ve yüzlerce bebeğin ölümüne sebep oldular.

Bu satılan bebekler Fırat Sarı ve İlker Gönen'in yoğun bakımlarında kötü şartlar altında can verdi bebek ölümlerinin durması için bu kan emici vatan hainlerine dur denmeli dediğim hastaneler ani bir şekilde baskınla denetlenirse demek istediğimi çok iyi anlarsınız bu ölen bebekler sizinde bebeğiniz olabilir aziz devletimin gerekeni yapacağından hiç kuşkum yoktur’’ şeklindeki CİMER ihbarı ile başlayan süreç korkunç gerçekleri açığa çıkardı.

PKK’dan cezaevine giren doktor Fırat Sarı İYİ Parti’ye üye olmuş

DOKTOR SARI İFADESİNDE PKK’DAN CEZAEVİNDE YATTIĞINI İTİRAF ETTİ

Öte yandan, Yenidoğan Bebek Çetesi liderlerinden olduğu iddia edilen Reyap Hastanesi çalışanı ayrıca Medisense şirketinin sahibi doktor Fırat Sarı’nın ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli Sarı ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyleyerek, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum" dediği ifade edildi.

DOKTOR SARI SUÇLAMALARIN HİÇ BİRİSİNİ KABUL ETMEDİ

Yine Sarı kendisi hakkında suçlamalar hakkında ise, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin ’eks olması’, dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir. İddia edildiği gibi bakımsızlıktan ’eks olan’ bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Fırat Sarı hesap hareketleri incelendiğinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.

Sarı ifadesinde, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Ben hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe sgibi gösterilmesini, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesini, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiğini, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemedim. Yine konuşma içeriklerinde çok sık geçen curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat vermedim" şeklinde konuştu.

 

 

PKK’dan cezaevine giren doktor Fırat Sarı İYİ Parti’ye üye olmuş ile ilgili etiketler Yenidoğan çetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Fethullah Gülen öldü mü ölmedi mi? FETÖ elebaşının yeğeni açıkladı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Kemal Gülen, terör örgütü elebaşının öldüğüne dair paylaşımlar sonrası görüntülü bir açıklama yaptı. Gülen'in ölmediği ortaya çıktı. Sosyal medyada "ne güzel sevinmiştik" şeklinde paylaşımlar geldi.