POMEM başvuruları ne zaman yapılacak?

Polis Akademisi Başkanlığı, 22. dönem POMEM polis alımı başvurusu hakkında ilan yayımladı.Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) resmi sitesinden yapılan açıklamada, lisans mezunlarından 7 bin 200 erkek, 800 kadın ve önlisans mezunlarından ise bin 800 erkek ile 200 kadın olmak üzere toplamda 10 bin öğrenci adayının alınacağı duyuruldu.Peki POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? Şartları nelerdir? Hangi belgeler isteniyor? Detaylar haberimizde...

Polis olmak isteyen adaylara müjdeli haber geldi. POMEM tarafından yayınlanan ilana göre 22.dönem için 10 bin polis memuru alınacak. Ön Lisans mezunları arasından bin 800 erkek, 200 kadın alımı, lisans mezunları arasından 7 bin 200 erkek, 800 kadın polis alımı yapılacak.Toplamda 10 bin kişi kabul edileceği durulunca herkes araştırmaya başladı. POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? Şartları nelerdir? Hangi belgeler isteniyor? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

SART

POMEM POLİS ALIMI

Polis Akademisi Başkanlığı, 22. dönem POMEM polis alımı başvurusu hakkında ilan yayımladı.

Lisans mezunları arasından 7 bin 200 erkek, 800 kadın ve Ön Lisans mezunları arasından bin 800 erkek, 200 kadın alımı yapacak olan POMEM, toplam 10 bin öğrenci adayını kabul edecek. POMEM başvuru şartları hakkındaki detaylar ise ilerleyen günlerde yapılacak.

İŞTE, O AÇIKLAMA:

"Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır.

Ön başvurular Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak olup, ön başvuru tarihleri, adaylarda aranacak şartlar ve istenecek belgeler aynı sitede önümüzdeki günlerde açıklanacaktır."

POLİS AKADEMİSİ

Polis Akademisi, 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunun 18. Maddesi gereğince orta ve üst kademe yöneticilerini yetiştirmek üzere, Polis Enstitüsü adı altında bir yıllık meslek içi Yüksek Okul olarak 06 Kasım 1937 yılında kurulmuştur.

Polis Enstitüsü'ndeki Eğitim Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Kararlarıyla 1940 yılında iki yıllık, 1962 yılında üç yıllık yüksek okullar içerisine alınmış olup 1980 yılından itibaren öğretim süresi 4 yıla çıkarılmıştır.

Anayasamızın 132. Maddesi ve Yükseköğretim Kanununun 2. Maddesi gereğince, ayrı bir kanuni yapıya kavuşturulmuş ve 06 Aralık 1984 tarihinde 3087 Sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Polis Akademisi adını alıp 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren bir Yükseköğretim kurumu haline getirilmiştir.

Emniyet Teşkilatı'nın ihtiyaç duyduğu diğer branşlardaki personel ihtiyacını karşılamak amacıyla, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu kapsamında 1989 yılında değişiklik yapılarak 1991 yılından itibaren Fakülte Yüksek Okullar (FYO) adı altında öğrenci alınmaya başlanmış ve bu hizmetlerin yürütülmesi için Polis Akademisi görevlendirilmiştir.

Polis Akademisi; 25 Nisan 2001 tarih ve 4652 sayılı kanunla, Polis Üniversitesi anlayışıyla yeniden yapılandırılmıştır. 2015 yılında 6638 sayılı yasa ile Güvenlik Bilimleri Fakültesi kapatılmış, yerine Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurulmuştur. Aynı kanunla Fakülte Yüksek Okullar (FYO)'da kapatılmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde eğitim hizmeti veren Polis Amirleri Eğitimi Merkezi, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Adli Bilimler Enstitüsü 35 Polis Meslek Eğitim Merkezi ve 5 Polis Meslek Yüksek Okulu bulundurmaktadır.

AKADEMI

MİSYONU

Emniyet Teşkilatına güvenlik alanında dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilecek, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamada yeterli donanıma sahip, yüksek verimlilik seviyesinde çalışan ve çalıştırabilen amir ve memur yetiştirmek, Güvenlik Bilimleri alanında lisansüstü eğitim ve öğretim vermek, Polis Yükseköğretim Kurumları olarak çağdaş ve bilimsel araştırmalar yapmak, bilgi üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda güvenlik hizmetinin gelişmesine ve kalkınmasına destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak suretiyle evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunmaktır.

Polis Akademisi'nin amacı; bilimsel özerkliğe sahip, bünyesinde fakülte, enstitü ve meslek yüksekokulları bulunan bir yüksek öğretim kurumu olarak Emniyet Teşkilatı'nın memur, amir ve yönetici ihtiyacını karşılamak, ön lisans ve lisans üstü eğitim-öğretim yapma, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapmaktır.

Bu amaçlar yerine getirilirken:

Öğrencilere Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda Atatürk milliyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilincinin ve mesleki değerlerin kazandırılması sağlanır.
Milli kültürümüz, örf ve adetlerimize bağlı şekil ve özellikleri ile evrensel kültür içinde korunarak geliştirilir ve öğrencilere milli birlik ve beraberliği güçlendirici ruh ve irade gücü kazandırılır.

VİZYONU

Güvenlik bilimleri alanında lisansüstü eğitim veren yüksek öğretim kurumları arasında Ulasal ve uluslararası düzeyde lider bir kurum olmaktır.

Güvenlik Bilimleri Enstitüsünün (GBE) temel amacı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretim elemanı ve güvenlik bilimleri alanında uzman personel yetiştirmektir. GBE, güvenlik bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora eğitimleri vermekte, alanda bilimsel çalışmalar yapmakta ve evrensel bilgi birikime katkıda bulunmaktadır. Ayrıca GBE, kamu ve özel sektöre kurs ve sertifika programları da düzenlemektedir. Bu amaçları desteklemek üzere GBE, bilimsel toplantılar, sempozyumlar, konferanslar ve seminerler de düzenlemektedir.

GBE, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini yürütmektedir. Polis Akademisi Emniyet Teşkilatının orta ve üst kademe yöneticilerini yetiştirmek üzere ilk olarak 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ile “Polis Enstitüsü” olarak 6.11.1937 tarihinde faaliyete geçmiştir. Polis Enstitüsü, 1940 yılına kadar polis memurlarına bir yıllık meslek içi eğitim veren bir kurum iken 1940 yılında iki yıllık; 1962 yılında üç yıllık yüksek okullar arasına girmiştir. 1980 senesinden itibaren de öğrenim süresi dört yıla çıkartılmıştır. 28.11.1984 tarih 3087 sayılı Polis Yükseköğretim Kanunu ile Polis Enstitüsü Polis Akademisine dönüştürülmüştür. Avrupa Birliği standartlarına uygun bir polis eğitimi verebilmek amacıyla çıkarılan 25.04.2001 tarih ve 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunuyla polis yükseköğretim sistemi büyük ölçüde YÖK sistemine entegre olacak şekilde yeniden yapılandırılmış ve Polis Akademisi Üniversitelerarası Kurulun bir parçası olmuştur. 4652 sayılı Kanun ile Polis Akademisi bünyesinde ön lisans eğitimi veren Polis Meslek Yüksekokulları, Polis Meslek Eğitim Merkezleri ve lisansüstü eğitim veren Güvenlik Bilimleri Enstitüsü (GBE) kurulmuştur.

2002 yılında kurulan Güvenlik Bilimleri Enstitüsü'nde 5 anabilim dalı, 10 yüksek lisans ve 2 doktora programı bulunmaktadır. Enstitüde sadece emniyet teşkilatı mensuplarına değil kamu sektörü ve özel sektörden gelen türk ve yabancı uyruklu öğrencilere de lisansüstü eğitim verilmektedir.

Bünyesinde 3 ana bilim dalı başkanlığı ve araştırma laboratuarlarına sahip olan Adli Bilimler Enstitüsü; alanında nitelikli personel yetiştirmek, bu personele akademik bir kariyer kazandırmak, bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur.

POMEM başvuruları ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler POMEM başvuruları ne zaman yapılacak şartlar nelerdir
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüs indirdiği yolcuların üzerinden iki kez geçti! Afyonkarahisar'da cinayet gibi kaza..

Afyon'da cinayet gibi kaza... Şehir içi yolcu minibüsünden inen 2 yolcu aracın arkasından geçmek isterken sürücünün dikkatsizliği nedeniyle minibüsün altında kalarak ağır yaralandı. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.