Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yılı! TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi yeniden Boğaz'da!

Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 16 gemi, Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurları KKTC limanlarını da ziyaret edecek.

Preveze Deniz Zaferi’nin Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kapsamında, TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi ile İstanbul Boğaz Geçişi icra edildi.

Ayrıca Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla da 13 gemi ile 13 liman ziyareti gerçekleştirilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından, "Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlu olsun. Zaferin yıl dönümünde Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa’yı, şanlı ecdadımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz." açıklamasında bulundu.

13 GEMİLE İLE 13 LİMAN ZİYARETİ

Türk donanmasının gücünü tüm dünyaya gösteren zaferin yıl dönümü dolayısıyla 27 Eylül'de gerçekleşecek törenlerle ilgili bilgiyi Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk vermişti.

Tuğamiral Aktürk, "Preveze Deniz Zaferi'nin 486’ncı yıl dönümü ve idrak edeceğimiz Deniz Kuvvetleri Günü’nü şimdiden kutluyor, Kaptanıderya Barbaros Hayrettin Paşa’yı, şanlı ecdadımızı, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu özel gün kapsamında kapsamında, 16 gemi ile İstanbul Boğaz Geçişi icra edilecek; 13 gemi ile 13 liman ziyareti yapılacak ve gemiler halkımızın ziyaretine açılacaktır" dedi.

Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yılı! TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi yeniden Boğaz'da!

KKTC'DEN DE MESAJ VERİLECEK

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı muharip unsurlarının Preveze Deniz Zaferi ve Deniz Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) limanlarını da ziyaret edeceği bildirildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından (GKK) yapılan yazılı açıklamaya göre, TCG Meltem (P-334) Hücumbotu Girne Limanı, TCG Bartın (F-504) Karakol Gemisi de Gazimağusa Limanı'na 27 Eylül'de demirleyecek.

Türk savaş gemileri, cuma günü 10.00-17.00 saatlerinde halkın ziyaretine açıldı. 

Preveze Deniz Zaferi’nin 486’ncı yılı! TCG Anadolu ve 15 savaş gemisi yeniden Boğaz'da! ile ilgili etiketler KKTC TCG Anadolu İstanbul Boğazı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Denizli'de vahşet: Keçi sürüsünü kurşuna dizen cani her yerde aranıyor

Denizli'de kimliği belirsiz kişi keçi sürüsüne kurşun yağdırdı. Kurşunların hedefi olan 10 keçinin telef olduğu vahşette, sahiplerinin yaşatmak için omuzunda taşıdığı keçilerin inlemesi yürekleri sızlattı.