Prigojin'le ilgili yeni iddia: Yaşadığı yeri bile açıkladı

Wagner paralı asker grubunun lideri Evgeniy Prigojin, Rusya'ya karşı başlattığı isyan sonrası kısa sürede geri çekilme kararı almıştı. Geçen ay ise bir uçak kazasında hayatını kaybetmişti. Ancak Prigojin'in yaşadığı öne sürülerek bulunduğu ülke de açıklandı.

Geçtiğimiz Aylarda Rusya-Ukrayna savaşında önemli bir rol üstlenen Wagner grubun, Moskova yönetimine tepki göstermiş ve kısa süren bir isyan başlatmıştı. Belarus'un devreye girmesiyle olaylar yatıştırılmıştı.

UÇAK KAZASINDA ÖLDÜ

Wagner grubunun lideri Prigojin 23 Ağustos'ta içinde olduğu jetin Moskova yakınlarında düşmesi sonucu ölmüştü. Ancak Prigojin'in ölmediği iddialarına bir yenisi daha eklendi.

VENEZUELA'DA YAŞIYOR

Uluslararası ilişkiler uzmanı ve akademisyen olarak tanınan Dr. Valery Solovey, Prigojin'in aslında ölmediğini ve Karayipler'deki bir adada yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Solovey, Prigojin'in Venezuela açıklarındaki Margarita Adası'nda yaşadığını iddia etti.

BOMBA'DAN HABERİ VARDI

Solovey, uçak kazasından önce Prigojin'in uçaktaki bombayı öğrendiği ve uçağa bu sebeple binmediğini iddia etti. Solovey, "Putin ve Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolai Patruşev bir oyun yaparak onu ölmüş gibi gösterdi. Prigojin halen hayatta ve durumu iyi" dedi.

SON SÖZLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Prigojin'in ortaya çıkan son görüntülerinde “Yaşayıp yaşamadığımı ve nasıl olduğumu merak edenler için şu anda 2023 yılının Ağustos ayında, hafta sonundayız ve ben Afrika’dayım. Beni yok etmeyi düşünen ve ne kadar kazandığımı tartışan insanlar için söylüyorum, hayatımda her şey yolunda” demişti.

Prigojin'le ilgili yeni iddia: Yaşadığı yeri bile açıkladı ile ilgili etiketler Yevgeniy Prigojin Wagner Grubu
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir Çiğli'de öfkelenen sendika temsilcisi müdürün odasına balyozla daldı!

İzmir Çiğli'de Genel İş Sendikası Karşıyaka Garajı Temsilcisi Oğuzhan Alkan, ESHOT Garaj Müdürünün odasına balyozla daldı. Sinirden kendini kaybeden Alkan, balyozla makam odasının masasını parçaladı.