Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan korkutan 3. Dünya Savaşı çıkışı: Türümüzü yok edeceğiz!

Salgın hastalıklar, doğal yıkımlar ve savaşların ardından dünyada olası 3. Dünya Savaşı gündeme gelmeye başladı. Tüm bu saldırıların eşiğinde Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan iginç bir 'üçüncü dünya savaşı' yorumu geldi. İnsanlığın tabiatı tahrip etme yok etme olasılığını yüksek bulan Ortaylı, hayatın yok oluşuyla ilgili öngörüsünü açıkladı.

Savaşlar, salgın hastalıklar, doğal yıkımlar derken insanlığın nereye gittiği her geçen yıl daha fazla sorgulanmaya başladı. Son dönemde dünyayı diken üstünde tutan çatışmalar da üçüncü bir dünya savaşı olasılığını sürekli gündeme getiriyor. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın konuyla ilgili değerlendirmesi dikkat çekti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan korkutan 3. Dünya Savaşı çıkışı: Türümüzü yok edeceğiz!

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞINA YAVAŞ YAVAŞ GİRİYORUZ"

İlber Ortaylı Ekol TV'de Oylum Talu'nun konuğu oldu, soruları yanıtlandırdı. Talu'nun "Şu anda üçüncü bir dünya savaşı içinde miyiz sizce?" sorusuna Ortaylı şöyle yanıt verdi:

"Yavaş yavaş giriyoruz. Ama herhalde global bir harp olmaz. Şurası bir gerçek; insanoğlunun bu tabiatı tahrip etme ihtimali yüksek. Yani kendimizi yok edeceğiz, türümüzü yok edeceğiz, alt türleri yok edeceğiz. Sonra uzun bir müddet hayat olmayacak. Hatta belki onları bile kurutacağız.

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan korkutan 3. Dünya Savaşı çıkışı: Türümüzü yok edeceğiz! - Resim : 2

"HAYAT SIRF BU DÜNYA'YA MAHSUS OLMAYABİLİR"

Milyonlarca yıldızın olduğu bir evrende kim bilir buna benzer şeyler var, bilmiyoruz. Samanyolu'nun ötesinde bile gezegenler, gezegenler... Niye orada da böyle bir şey olmasın, bu hayat sırf Dünya'ya mı mahsus? Kim bilir orada da neler var, bilmiyoruz."

 

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan korkutan 3. Dünya Savaşı çıkışı: Türümüzü yok edeceğiz! ile ilgili etiketler İlber Ortaylı Savaş
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.