Prof. Dr. Önder Ergönül'den ürküten açıklama: Türkiye’de bazı hastanelerde tek tük Maymun Çiçeği vakası var!

Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü nedeniyle acil durum ilan ederken Profesör Doktor Önder Ergönül'den endişelendiren bir açıklama geldi. Ergönül, Türkiye’de bazı hastanelerde tek tük Maymun Çiçeği vakasının olduğunu belirtti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden başlayan komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir kez daha acil durum ilan etti.

Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor.

İlk belirtiler virüsü kaptıktan sonraki 5 ila 21 günde ortaya çıkabiliyor. Virüs genelde yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrısı, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklara neden oluyor.

Prof. Dr. Önder Ergönül Maymun çiçeği virüsü hakkında NTV canlı yayınında korkutan açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Önder Ergönül şunları söyledi:

"Virüsün iki farklı türü var. Bu türlerden bir tanesi şu anda yayılmayı sağlıyor. Öncekinden farklı. Türkiye'de şu anda tek tük vakalar görülmüş olabilir. Doğrudur belli hastanelerde tek tük vakalar görüldü ama korkacak bir düzeye ulaşmış değil. Vakaların olduğunu biliyoruz."

Ergönül, vakaları yakından izlediklerini Sağlık Bakanlığı ile de temas halinde olduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan maymun çiçeği hastalığına dair açıklama geldi. Bakanlık virüsün Türkiye'de görünmediğini belirtti. 

 

Prof. Dr. Önder Ergönül'den ürküten açıklama: Türkiye’de bazı hastanelerde tek tük Maymun Çiçeği vakası var! ile ilgili etiketler maymun çiçeği Türkiye DSÖ
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.