Putin ile Aliyev telefonla görüştü!

21 Eylül'de Azerbaycan tarafının girişimiyle, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 Eylül'de Karabağ'da Rus barış gücü personelinin trajik ölümüyle ilgili özürlerini ileterek derin hüzünle başsağlığı diledi.

Yaşananlarla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüleceği ve tüm suçluların cezalandırılacağı, her iki ülkenin başsavcılıklarının yakın temas halinde oldukları vurgulandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, ayrıca hayatını kaybedenlerin ailelerine mali yardım sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Taraflar, Karabağ'da askeri operasyonların tamamen durdurulması konusunda Rus barış gücünün yardımları sayesinde varılan anlaşmaların ardışık olarak hayata geçirilmesinin önemine dikkati çektiler. Bu bağlamda, 21 Eylül'de Yevlah şehrinde Rus barış gücünün katılımıyla Azerbaycan yetkilileriyle Karabağ'ın Ermeni nüfusu arasında başlayan temaslara büyük önem veriliyor.

Bölgedeki durumun daha da istikrara kavuşturulması ve insani sorunların ortadan kaldırılması için öncelikli adımlar müzakere edildi. Vladimir Putin, Karabağ'ın Ermeni nüfusunun haklarının ve güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı. Azerbaycan tarafının bu konularda Rus barış gücüyle iş birliği yapmaya hazır olduğu belirtildi.

2020-2022 yıllarında üst düzeyde varılan malum üçlü bildiriler bağlamında yürütülen müzakereler sürecinde öncelikle ulaşım bağlantılarının açılması, Azerbaycan-Ermenistan sınırlarının belirlenmesi ve Bakü ile Erivan arasında barış anlaşmasının hazırlanması yönünde çalışmaların artırılması kararlaştırıldı.

Putin ile Aliyev telefonla görüştü! ile ilgili etiketler İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de pes dedirten magandalık! Kendisini durdurmaya çalışan polisi kaputta sürükledi...

İzmir Ödemiş'te 'dur' ihtarına uymayan bir sürücü, kendisine engel olmak isteyen polis memurunu aracının kaputunda sürükledi. Polis memurunu 300 metre sürükleyen sürücü ancak önü kesilerek durdurulabildi.