Putin - Zelenskiy görüşmesi gerçekleşecek mi? Kremlin'den yanıt geldi

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ederken son günlerde iki Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelebilceği gündeme geldi. Zelenskiy'nin "Gerekirse Kudüs'te görüşelim" çağrısına Kremlin'den yanıt geldi. Moskova yönetimi, iki liderin görüşmesi için henüz zemin oluşmadığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin son yaptığı açıklamada Putin ile ortak masaya oturma çağrısına yanıt geldi. Kremlin, “Putin-Zelenski görüşmesi için hala zemin oluşmadı, ilk önce önemli ilerleme sağlanması gerekiyor” dedi.

“Rusya, müzakerelerin hızlı yönetilmesi için ukrayna tarafına göre daha hazır. Ukrayna üzerinde etkisi olan ülkeler, Kiev'in barış müzakerelerinde daha yapıcı olması için çaba harcamalı” diyen Kremlin yönetimi, “Müzakerelerde olması gerektiği kadar ilerleme sağlanamadı” diye konuştu.

"KUDÜS'TE BİR TOPLANTININ YAPILMASI BİLE MÜMKÜN"

İsrail Parlamentosu özel oturumuna 20 Mart'ta video konferans yöntemiyle bağlanarak milletvekillerine hitap ettiğini hatırlatan Zelenski, İsrail halkından bekledikleri desteği alabileceklerini kaydetmişti.

Zelenski, barışın sağlanması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile diyalog kurmanın gerekliliğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"İsrail Başbakanı (Naftali Bennett) bize Rusya ile diyalog çağrısında bulunuyor ve onun için minnettarım. Bu (çağrı), er ya da geç Putin'le gerçekleşecek bir diyalogla ilgilidir ve Kudüs'te bir toplantının yapılması bile mümkün. Eğer bu mümkün olursa barışın sağlanması için doğru bir karar olur."

MÜZAKERELER BUGÜN DEVAM EDECEK

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ateşkes sağlanması için başlatılan müzakerelerin 21 Mart Pazartesi günü çevrim içi devam edeceğini bildirdi.

Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler ile ilgili yaptığı açıklamada, müzakerelerin bugün çevrim içi devam edeceğini belirterek, "Bundan önce çalışma alt gruplarında son derece yoğun bir çalışma vardı." dedi.

Putin - Zelenskiy görüşmesi gerçekleşecek mi? Kremlin'den yanıt geldi ile ilgili etiketler Putin Zelenskiy görüşme müzakere
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.