Rade Krunic kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, hangi mevki?

Fenerbahçe, Milan'dan Rade Krunic'i transfer etti. Milan CEO'su Giorgio Furlani, Krunic'in Fenerbahçe'ye transfer olduğunu resmi olarak duyurdu. Bu çerçevede ünlü oyuncunun kim olduğu ve hangi pozisyonda oynadığı merak ediliyor. Peki, Rade Krunic kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, hangi pozisyonda oynuyor? İşte, Rade Krunic hakkında merak edilenler...

Fenerbahçe, Milan'dan Rade Krunic'i transfer etme konusunda başarı sağladı. Milan'ın CEO'su Giorgio Furlani, Krunic'in Fenerbahçe'ye resmi olarak transfer olduğunu duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, dikkat çeken futbolcunun kimliği ve mevkiisi merak konusu haline geldi. Peki, Rade Krunic kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, hangi pozisyonda oynuyor? İşte detaylar...

Rade Krunic kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, hangi mevki?

Milan'ın İtalya Kupası'nda Atalanta'ya elenmesinin ardından yapılan açıklamada, Furlani, "Rade Krunic'in Fenerbahçe'ye transferinde her şey yolunda gidiyor" dedi. Tecrübeli orta saha oyuncusu için Sarı-Lacivertliler, bonuslarla birlikte yaklaşık 5 milyon Euro'luk bir bonservis bedeli ödeyecek.

Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal'ın uzun süredir istediği Krunic'in transferiyle ilgili Furlani, "Krunic umarım Fenerbahçe'de iyi işler yapar" ifadelerini kullandı. Öte yandan, 30 yaşındaki futbolcu kısa süre içerisinde İstanbul'a gelerek sağlık kontrollerinden geçecek ve ardından 3 yıllık sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Rade Krunic kimdir?

Rade Krunic, 7 Ekim 1993 tarihinde doğan Bosnalı bir futbolcudur. Kariyerine Sutjeska Foca'da başlayan Krunic, 2013 yılında Donji Srem'e transfer olmuş ve profesyonel futbol yolculuğuna bu kulüpte adım atmıştır.

Rade Krunic hangi takımlarda oynadı?

2014 yılında Hellas Verona'ya transfer olan Krunic, aynı yıl Donji Srem'e kiralık olarak geri dönmüştür. Bu süreçten sonra kariyerindeki önemli adımlardan biri olan futbolcu, 2015 yılında Borac Cacak'a transfer olmuş, daha sonra Empoli ile anlaşarak İtalya'da kariyerini sürdürmüştür.

2019 yılında Serie A'nın güçlü kulüplerinden Milan'a transfer olan Krunic, bu süreçte Bosna-Hersek milli takımında da önemli bir rol üstlenmiştir. Genç yaşına rağmen milli formayı 2016 yılında giyen Krunic, bu tarihten itibaren 20'den fazla milli maçta Bosna-Hersek'i temsil etmiştir.

Rade Krunic hangi mevki?

Ön libero ve merkez orta saha mevkilerinde görev yapan Rade Krunic, kariyeri boyunca toplamda 314 maçta sahaya çıkarak 23 gol atma ve 31 asist yapma başarısı göstermiştir. 

Rade Krunic kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı, hangi mevki? ile ilgili etiketler Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Milli sporcumuz Hakan Akkaya madalyasını tekbirlerle kutladı!

Milli sporcumuz Hakan Akkaya, Paris 2024 Paralimpik Oyunları tekerlekli sandalye eskrim Epe A üçüncülük maçında İtalyan rakibi Emanuele Lambertini'yi 15-13 mağlup etti ve ülkemize bronz madalyayı kazandırdı. Hakan Akkaya galibiyetini tekbirler getirerek kutlarken, o anları izleyenlerin tüylerini diken diken etti.