Ramazan Ayında Çekilecek Tesbihler! 2020 Okunacak Dua ve Ayetler! Ramazan ayında çekilecek zikirler

Ramazan ayında çekilecek tesbihler! Müslümanlar için önemli olan 11 ayın sultanı geldi. Bu ay İslam alemi için ibadetle geçirilecek. Müslüman alemi için ramazan heyecanı yaşanıyor. Ramazan ayının önemi arasında Kuran'ı Kerim'in bu ay indirilmesi yer alıyor. Peki Ramazan ayında çekilecek tesbihler ve sayıları! 2020 okunacak dua ve ayetler nelerdir? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Merak edilen detaylar haberimizde...

Ramazan ayında çekilecek tesbihler! Bu sene Ramazan ayı 24 Nisan 2020 tarihinde başlıyor ve 23 Mayıs 2020 tarinde bitiyor. İslam alemi için Mübarek kabul edilen Ramazan ayı, ibadetle geçiriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde ibadetini yerine getirecekler 2020 okunacak dua ve ayetler araştırılmaya başlandı. Peki Ramazan ayında çekilecek tesbihler ve sayıları! 2020 okunacak dua ve ayetler nelerdir? sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Merak edilen detaylar haberimizde...

RAMAZAN AYINDA ÇEKİLECEK TESBİHLER NELERDİR?

Ramazan ayına göre tesbihlerin farklılık gösterdiğini dile getirmek gerekir. Aynı zamanda çekilen tesbih sayısı da yine Ramazan ayı için önemlidir.

Resulullah (S.A.V.) şöyle buyurmuştur; ‘’Ramazan'da her kim tesbih ya da tehlil ve tekbir getirecek olursa, gece ve gündüz perdesi ile örtülünceye kadar sevabını yazmak üzere o kişileri 70 bin melek karşılar.’’ Bu rivayete bağlı olarak o yüzden Ramazan ayında doğru tesbih ile belirli kurallara uygun şekilde tesbih çekmek büyük öneme sahiptir.

Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında, ‘’Ey iman edenlerin rahmetlisi’’ tesbihi çekilir,

Ramazan ayının 11. ile 20. günleri arasında, ‘’Ey günahları bağışlayan’’ tesbihi çekilir,

Ramazan ayının 21. ile 30. günleri arasında, ‘’Ey iyileri koruyan’’ tesbihi çekilir.

RAMAZAN AYINDA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

Sahur Yapmak

Oruç Tutarken Tüm Uzuvlarımızı Haramlardan Korumak

Faziletine İnanarak Oruç Tutmak

Kur'ân Okumak ve ve Hatim Yapmak

Teravih Namazı Kılmak

İhlası Muhafaza Etmek

Dua Etmek

Zekat ve Fitre Vermek

Allah Teâla'yı Daha Çok Zikretmek

RAMAZAN AYINDA ÇEKİLECEK ZİKİRLER NELER?

Ramazan ayının ilk 10 günü çekilecek zikirler şu şekildedir;

Ya Erhamerrahemin tesbihi çekilir. Ya erhamerrahemin demek "Ey iman edenlerin en merhametlisi! " demektir. Bu zikiri günde 100 defa çekebilirsiniz.

Ramazan ayının 10 ve 20 gün arası için;

" Ya Gaffarez Zünub " teshibi çekilir. Bu zikiride 10 günden sonra günde 100 defa çekebilirsiniz. En az 100 olmak üzere daha fazla da çekebilirsiniz. Ya Gaffarez Zünub zikirinin anlamı "Ey günahları bağışlayan" dır.

Ramazan ayının 20 ve 30 gün arası ise,

" Ya Atikkaribab " zikrini çekebilirsiniz. Ya atikarribab " Ey iyileri koruyan " anlamını taşımaktadır.

 

Ramazan Ayında Çekilecek Tesbihler! 2020 Okunacak Dua ve Ayetler! Ramazan ayında çekilecek zikirler ile ilgili etiketler Ramazan dua 2020 Ramazan ayında çekilecek tesbihler ve sayıları! 2020 okunacak dua ve ayetler
GÜNÜN VİDEOSU

Canlı yayında müdahale! CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk Beyrut'ta saldırıya uğradı

İsrail'in Beyrut'a saldırıları sürerken; bölgede olan CNN Türk ekibine canlı yayın esnasında bir saldırı oldu. CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, o anlarda "Pardon, pardon, pardon" diyerek yayını sonlandırdı.