Randevusuna gelmeyenlerin aşıları çöpe gidiyor!

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek "Biontech aşısı için randevu alanlar randevusuna gelmeyince o kişinin aşısı çöpe gidiyor." dedi.

Türkiye'de koronavirüs vakaların her gün artarken aşı için randevu alıp gelmeyenlerin aşılarının çöpe gittiği ortaya çıktı. Bu konuda açıklamalar yapan İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Biontech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi.

"AŞILAR ÇÖPE GİDİYOR"

Tükek, ''Biontech aşısı, sınırlı sayıda var. Ama randevusuna gelmeyenler olduğu zaman o kişinin aşısı çöpe gidiyor. Çünkü bu aşının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanız mümkün değil. Mutlaka o anda kullanılması gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde boşa gidiyor. Vatandaşlardan ricamız, bu aşılar çok kıymetli, boşa gitmemesi için aşı randevusunu aldığınız zaman mutlaka randevunuza gidin ve aşınızı yaptırın'' dedi.

 

Randevusuna gelmeyenlerin aşıları çöpe gidiyor! ile ilgili etiketler İlaç BioNTech Tufan Tükek aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Çaykur Rizespor taraftarları, Alanyaspor maçının ardından takımlarını saha kenarında sorguya çekti!

Süper Lig'in 7. hafta maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Alanyaspor'a 1-0 mağlup oldu. Müsabaka sonrası Mavi-Yeşilliler'in, taraftarları takımın kötü gidişatından dolayı oyunculara tepkilerine dile getirdiler.