Almanya Federal Parlamentosuna bağlı "Das Parlament" gazetesinde, Türkiye'de 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumla ilgili “hayır” propagandası yapıldı!
Referandumda 3'üncü cepheyi Alman medyası açtı! İşte o skandal gazete...
Almanya Federal Parlamentosuna bağlı "Das Parlament" gazetesinde, Türkiye'de 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumla ilgili “hayır” propagandası yapıldı!
Haftalık yayımlanan ve doğrudan Almanya Federal Parlamentosuna bağlı "Das Parlament" 27.02.2017 sayılı baskısını “Yeni Türkiye“ özel konusuna ayırdı. /Toplamda 20 sayfa olan gazetenin tamamında Türkiye'ye yönelik makaleler yer aldı. / Gazetede, Alman siyasiler, yazarlar, akademisyenler tarafından 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandumla ilgili “hayır” propagandası yapıldı.
- Almanya kaybettikçe sinirleniyor - Gazetede ayrıca, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğü olmadığı, azınlıkların haklarına riayet edilmediği, seküler düşüncedeki kesimlere karşı baskı yapıldığı, dini temelli düşüncenin empoze edilmeye çalışıldığı öne sürüldü! // Bununla birlikte tutuklu gazeteciler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tek adam rejimi konularında geniş makaleler yer almaktadır.
* İŞTE DAS PARLAMENT'TE YER ALAN O SKANDAL YORUMLAR * // BOĞAZ'DAKİ HASTA ADAM // Günter Seufert (Berlin’deki Bilim ve Politika Vakfı'nın kıdemli uzmanlarından) // Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından Türkiye’de giderilmesi gereken iki önemli sorun var: Biri terör, diğeri parlamenter sistem. Erdoğan’a göre Türkiye’nin tüm gücü Cumhurbaşkanına devredecek olan bir başkanlık sistemine ihtiyacı var. Böylece bürokratik işlemler hızlanacak, gerekli kanunlar hızla yayınlanacak ve mahkemeler siyasete ayak bağı olmayacak. // KABUL EDİLEMEZ! // Jörg Billias (Das Parlament gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) // Almanya’da 24 Eylül’de düzenlenecek olan genel seçimlerden önce sadece “söz düelloları” yaşanırken, Türk seçmenlerine yönelik propaganda arttı. Bir hafta önce Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Almanya’da yaşayan vatandaşlarını tartışmalı başkanlık sistemi hakkında ikna etmek için Oberhausen’de konuşma yaptı. Türkiye’de Anayasa değişikliği gerçekleşirse parlamento zayıflayacak ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan daha fazla güç elde edecek. //AB KATILIM MÜZAKERELERİ SONA MI ERDİRİLMELİ? // Sven Weidlich (Frankfurter Neue Presse muhabiri) // AB’nin 2005 yılında Türkiye ile katılım müzakerelerine başlamış olması doğruydu. O zamanın Başbakanı Erdoğan Türkiye’deki reformları ve demokrasiyi güçlendirmişti. Ayrıca idam cezasını kaldırmıştı. Şimdi ise tam tersine yaparak başkanlık sistemini getirmeye çalışıyor. Erdoğan başarısız olan darbe girişimini kendi çıkarları için kullanıyor.