Roblox açılacak mı? Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılıyor mu?

Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, çocukların istismarına neden olabilecek içerikler bulundurduğu gerekçesiyle popüler oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirmişti. Bu gelişmenin ardından bir çok Roblox kullanıcısı 'Roblox açılacak mı?' sorusunu arama motorlarında sıkça araştırmaya başladı. Peki, Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılıyor mu? İşte, Roblox'un erişim engeli hakkında merak edilen sorular!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, Roblox platformunda çocukların güvenliğini tehlikeye atabilecek içerikler tespit etti. Bu tespitler üzerine www.roblox.com/tr internet sitesi ve uygulama marketlerindeki bağlantılara erişim engeli getirilmesi için Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunuldu. Peki, Roblox açılacak mı? Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılıyor mu? İşte detaylar...

Roblox açılacak mı? Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılıyor mu?

ROBLOX NEDEN KAPANDI?

Mahkeme, yapılan başvuru ve sunulan delilleri inceleyerek, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 8/A1 maddesi uyarınca Roblox’a erişim engeli getirilmesine karar verdi. Bu madde, yaşam hakkı, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve genel sağlığın korunması gibi nedenlerle hakimlerin erişim engeli kararı almasına olanak tanıyor.

ROBLOX AÇILACAK MI?

Roblox’un erişime kapatılması kararıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu kararın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sonucunda alındığı belirtildi. Açıklamada, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı bu kararın UYAP’ta yayınlanmasının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulandığı ifade edildi.

ROBLOX NE ZAMAN AÇILACAK?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, erişim engeliyle ilgili yaptığı açıklamada, “Ümit ediyoruz ki kısa süre içerisinde iyi bir neticeyle bu süreç sonlanır” dedi. İleri, Roblox gibi sosyal medya platformları ve oyun servislerinin Türkiye’de faaliyet gösterirken ülkenin kanunlarına uymak zorunda olduklarını vurguladı.

ROBLOX AÇILIYOR MU?

Roblox’a getirilen erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili güncellemeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Roblox açılacak mı? Roblox ne zaman açılacak? Roblox açılıyor mu? ile ilgili etiketler Roblox
GÜNÜN VİDEOSU

CHP'li İBB'nin gizli Paris sponsorları! İBB AK Parti Grup Başkanvekili'nden 3 kritik soru!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, İmamoğlu'nun Paris'te günlüğü 300 bin Avro’ya kiraladığı sarayın masraflarını sponsorların karşıladığı iddiasını yeniden gündeme getirdi. CHP'li İBB'ye "Sponsorları açıklama konusunda neyden çekiniyorsunuz?" diye soran Okul, "CHP'li İBB yönetimi İstanbul halkına karşı şeffaf davranana kadar bu konunun peşini bırakmayacağımızı ilan ediyorum." dedi.