'Roblox neden yasaklandı' diyenler dikkat! İşte Roblox'un gerçek yüzü

Roblox Türkiye'de yasaklandı. Bazı kesimler tarafından Roblox'un yasaklanması tepki çekti. Ancak oyun özellikle dünya çapında sapık insanların istismar tuzağına dönüştüğü ortaya çıktı. İşte Roblox'un gerçek yüzü ve 'Roblox neden kapatıldı?' sorusunun asıl yanıtı...

Roblox, Türkiye'de erişime kapatıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Roblox'un erişime kapatılmasına ilişkin kararı kendilerinin almadığını, mahkeme kararı sonucunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) uyguladığını belirtti. Öte yandan Bakanlık yaptığı açıklamada Roblox'un çocukların istismar edildiği bir platform haline dönüştüğünü de vurguladı.

Roblox neden iğrenç bir oyun? İstismar nasıl çocuğun cep telefonuna giriyor?

Oyunun bir özelliği olan combo oyunlarında sohbet filtresi devre dışı kalıyor. Kim olduğu ve yaşı bilinmeyen kullanıcılar bu bölümde karakterler soyunarak sanal cinsel deneyimler yaşayabiliyorlar. Bu sadece yazılı sohbet ile de sınırlı kalmayabiliyor. Bu kombo deneyimlerde oyunda da çok yaygın olarak kullanılabilen Discord'dan bu sohbete devam edebiliyor. 

Resim

Roblox oyuncularının yaşı korkunç gerçeği gözler önüne seriyor

Roblox kullanıcılarının yarısını 13 yaş altı oyuncular oluşturuyor. Bunların yüzde 21'i 9 yaş yüzde 21'i 9-12 yaş aralığında çocuklar. Bu da sapkın zihniyetli insanların çocukları istismar etmesi için uygun bir ortam yaratıyor.

Pontypridd man Owain Thomas jailed for grooming 146 children ...

ABD'de 150 çocuğu taciz eden Owain Thomas 

OwainThomas isimli sapığın 150 çocuğa Discord'dan cinsel organını gösterdiği ortaya çıkmıştı. Öte yandan kurbanlarından biri olan 10 yaşındaki çocuk ise Thomas'ın 400 robux karşılığında kamera karşısında dans etmesini istediğini ifade etmişti. 

Roblox'un ödül verdiği kişi de sapık çıktı! 

Roblox oyunu tarafından yılın içerik ödülünü alan 22 yaşındaki Misterobvious isimli kullanıcının kendisine ulaşan bir kız çocuğu ile cinsel konuşmalara girip mastürbasyon yaptığı görüntüleri kız çocuğuna gönderdiği ortaya çıktı. Kızın ailesinin konuyu fark etmesi üzerine bu şahsın aslında birden fazla kız çocuğu ile benzer konuşmaları olduğu ortaya çıktı. Ancak Roblox yönetimi bu iddialara rağmen kullanıcıyı banlamadı. Tam 4 yılın sonunda bu kullanıcıyı banlasa da kullanıcının o yıllar arasında bir çok çocuğu istismar ettiği düşünülüyor.

Roblox'tan tanıştığı çocuğu kaçırıldı  

27 yaşındaki Darius Matylewich isimli bir sapığın 11 yaşındaki bir çocuğu kaçırdığı haberleri ABD'yi karıştırmıştı. 

Kayıp olarak bildirilmesinden kısa bir süre sonra kız, yaklaşık 225 kilometre uzaklıktaki Delaware eyaletine bağlı Bear kasabasında bulundu.

Soruşturma sırasında dedektifler, Matylewich'in mağdurla Roblox oynarken tanıştığını ve kızın ailesinin bilgisi veya izni olmadan onu New Jersey, Wayne'den Delaware, Bear'a götürdüğünü öğrendi. Roblox yönetimi yine bu suçlamayı da kabul etmedi. 

Roblox'un sözcüsü Fox News'e yaptığı açıklamada, yapılan iç soruşturmada Matylewich ile mağdurun Roblox'ta tanışmadığının tespit edildiğini söyledi.

Twich yayınında iğrenç ifadeler

Öte yandan Twich yayınında olduğu belirtilen bir konuşmada karakterlerin yatak odasına girdiği ve tuhaf konuşmalar yaptığı görüntüleri de yayılmaya devam ediyor.

'Roblox neden yasaklandı' diyenler dikkat! İşte Roblox'un gerçek yüzü ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Manisa'da mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşlarına boğuldu: Ben çocuklarımı nasıl okutacağım!

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde zabıta tarafından mallarına el konulan seyyar satıcı gözyaşları içinde ”Allah aşkına bu hafta okullar açılıyor, ben ne yapacağım ağabey? Bir çıkar yolu gösterin, sabıkalıyız diye işe de almıyorlar” diyerek feryat etti