RTÜK affetmedi, ünlü isimlere ceza yağdı!

RTÜK magazin programlarıyla ilgili gelen şikayetler üzerine ağır cezalar uyguladı. Rekor ceza ise Seren Serengil'in, 'Duymayan Kalmasın' adlı programına gitti.

RTÜK, yapılan bireysel şikayetler üzerine magazin programlarına ağır cezalar uyguladı. Gülben Ergen'in eski eşi ve çocuklarının babası Mustafa Erdoğan´ın "magazin programlarında kişilik haklarımıza saldırıldı" başvurularını da gündemine alan Üst Kurul, "Duymayan Kalmasın", "Söylemezsem Olmaz" ve "Herşeyi Konuşalım" magazin programlarına kişilik haklarına saldırı ve 3. sahışları itham nedeniyle para cezası uygunlanmasına karar verdi.

GÜLBEN ERGEN DE ŞİKAYET ETMİŞTİ!

Şarkıcı Gülben Ergen´in olaylı boşanmasının ardından şikayete konu olan programlarda Gülben Ergen ve eski eşi Mustafa Erdoğan hakkında ağır ithamlarda bulunulmuş; Mustafa Erdoğan’ın Avukatı İlkser Akbulut ve Gülben Ergen’in Avukatı Altın Mimir söz konusu TV kanallarını RTÜK’e şikayet etmişlerdi.

nihat_dogan_chpli_vekili_yerin_dibine_soktu_1491304682_6299

ELEŞTİRİ SINIRINI AŞIYORLAR

Başvuruyu oy birliğiyle haklı bulan RTÜK, karar metninde şu çarpıcı tespitlerde bulundu: Kamuoyunda bilinirliği olan ünlü kişilerin yaşadıklarının magazinsel anlamda haber değeri taşımış olsa da; söz konusu yayın içeriğinde kullanılan ifadelerin magazinsel yaklaşımın çok ötesinde eleştiri sınırlarını aşan, tarafları rencide edici, kişilerin saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır.

REKOR CEZA SEREN SERENGİL'E

Kurul, “Duymayan Kalmasın” isimli magazin programına 207 Bin TL, “Söylemezsem Olmaz”a 32 bin 454 TL ve “Herşeyi Konuşalım” isimli programa 14 bin 908 TL ceza kesti.

RTÜK affetmedi, ünlü isimlere ceza yağdı! ile ilgili etiketler Nihat Doğan Seren Serengil Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Güney Afrika beyaz örtüyle kaplandı! Şaşkınlık yaratan görüntüler...

Güney Afrika’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle birçok noktada yollar kapandı, sürücüler mahsur kaldı.