Rus medyasından flaş idda: Putin, askeri operasyon açıklamasını 3 gün önce kaydetti

Rusya, bugün sabah saatlerinde Ukrayna'ya askeri operasyon başlattı. Operasyon ile birlikte tüm dünya ayağa kalkarken tüm dünyadan Rusya'ya sert tepkiler geldi. Rus medyası ise Putin'in operasyon başlattıklarını ilan ettiği açıklamasını pazartesi günü kaydettiğini ilan etti. Putin, pazartesi günü Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıdıklarını ilan etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna'ya saldırı başlattığını açıkladı. Rus güçleri Ukrayna'nın doğusunda askeri operasyon başlatırken başkent Kiev'de de patlama sesleri duyurdu. Rusya'nın operasyon başlatması sonrası halk büyük panik yaşarken tüm dünyadan tepkiler geldi. Öte yandan Ukrayna, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan saldırıya geçtiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi. Televizyonda yayınlanan konuşmasında Putin, Ukrayna'nın doğusundaki muharebe bölgesinde bulunan Ukraynalı askerlere silahlarını bırakıp evlerine dönmeleri çağrısında bulundu. Putin, Ukrayna'yı herhangi bir kan dökülmesinden sorumlu olacağı konusunda uyardı.

RUS MEDYASINDAN FLAŞ İDDİA

Tüm dünyanın gözü bir kez daha Ukrayna'ya çevrilirken Rus basınından flaş bir iddia geldi. İddiaya göre Putin, operasyon başlattıklarını ilan ettikleri açıklamasını pazartesi günü kaydetti. Novaya Gazeta'da yer alan habere göre, Kremlin web sitesine yüklenen video dosyasındaki meta verileri 21 Şubat günü akşam saat 7'de, yani Putin'in Perşembe sabahı askeri operasyonunun başladığını duyurmasından yaklaşık üç gün önce oluşturuldu.

PUTİN'İN İKİ AÇIKLAMASINDAKİ BENZERLİKLER DİKKAT ÇEKTİ

Putin'in pazartesi günü Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıdığını söylediği açıklaması ile bu sabah askeri operasyon başlattıklarını duyurduğu açıklamaları arasındaki benzerlikler dikkat çekti. Putin'in iki açıklamada aynı masada oturduğu ve aynı kravatı taktığı görüldü. Bu durum, iki açıklamanın da aynı zamanda çekildiği ihtimalini güçlendirdi. Putin'in iki açıklamayı aynı tarihte çekmesinin Moskova yönetiminin Ukrayna krizini diplomatik yollarla çözme olasılığını hiçbir zaman ciddiye almadığı yorumlarına neden oldu.

Rus medyasından flaş idda: Putin, askeri operasyon açıklamasını 3 gün önce kaydetti ile ilgili etiketler Putin Ukrayna Operasyon Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.