Rus yanlısı iki bölgede seferberlik hali! Yetişkin erkeklerin ülkeden ayrılmaları yasaklandı

Ukrayna'nın doğusunda, Rusya'nın 2014'teki arka çıkmasıyla kurulan sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri, olası savaş durumu için tam seferberlik ilan etti. Donetksk Lideri Puşilin ve Lugansk lideri Paseçnik, bölgelerinde seferberlik ilan ettiklerini duyurdular.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Rusya yanlısı güçler Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı yönetim oluşturmuştu. Son haftalarda Ukrayna ve Rusya arasında gerilen ipler, savaş söylentilerini ortaya çıkarmış; tarafların askeri yığınak yapmasına sebep olmuştu. ABD ise her fırsattan Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağını ifade ediyor.

ERKEKLERİN AYRILMALARI YASAKLANDI

Lugansk Halk Cumhuriyeti lideri Leonid Paseçnik'in, genel seferberlik ilanını içeren bir kararname imzaladığı belirtildi. Kararname ile 18-50 yaşlarındaki erkeklerin Lugansk Halk Cumhuriyeti'nden ayrılmaları yasaklandı.Lugansk'ta seferberlik, Ukrayna hükümet güçleri tarafından Donbass'taki yerleşim yerlerine yoğun bir biçimde ateş açıldığı bir döneme denk geliyor. Donbass'ın kadın, çocuk ve yaşlı sakinleri, Kiev güçlerinin geniş çaplı saldırıya geçmesinin beklenmesi nedeniyle dün akşam saatlerinden beri Rusya'ya tahliye ediliyor.

RUS YANLILARININ OLDUĞU YERDE PATLAMA MEYDANA GELDİ

Gelişmeler sürerken dün akşam Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlayan aracın Donetsk komutanı Denis Sinenkov'a ait olduğu belirtildi. Sinenkov'un şans eseri o esnada araçta olmadığı ifade edildi. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta bulunan Donetsk ve Lugansk yönetimlerin temsilcileri, Ukrayna'nın bölgeye yönelik saldırı hazırlığında olduğunu iddia etti.

Rus yanlısı iki bölgede seferberlik hali! Yetişkin erkeklerin ülkeden ayrılmaları yasaklandı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin'den Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde ilginç hareket!

Ahu Tuğba’nın cenaze töreninde karşılaşan Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin, birbirlerini coşkuyla kucaklayarak havaya kaldırdı. Sosyal medyada paylaşılan o anlar tepki topladı.