'Rusya durdurulmalı' dedirten silah

Koronavirüs salgınıyla mücadele eden dünya şoke eden bir iddia ile sarsıldı. Korkunç iddia Rusya ile ilgili. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Rus istihbaratının gizli bir birimi, insanlığın sonunu getirebilecek bir silah üstünde çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu silahın örneklerine rastlandığını ileri süren uzmanlar, Rusya'nın daha pervasız adımlarla tüm dünyaya tehdit olabilecek bir adımı atmanın eşiğinde olduğunu düşünüyor.

Koronavirüs salgınını bile gölgede bırakacak şoke eden bir iddia dünyayı alarma geçirdi.

Salgından daha ciddi bir tehlikenin kapıda olduğuna dair uyarılarda bulunan uzmanlara göre Rusya dünyanın sonunu getirebilecek adımı atmadan önce durdurulmak zorunda.

Uzmanların endişelendiren, Rusya'nın ölümcül Ebola virüsünü bir proje kapsamda biyolojik silah olarak kullanmaya hazırlandığına ilişkin işaretler.

Çünkü, Salisbury Novichok zehirlenmeleriyle bağlantılı olan Moskova FSB istihbarat teşkilatının 68240 numaralı biriminin, Toledo kod adlı programın arkasında olduğu düşünülüyor.

Hastalıklar yıkıcı salgınlara neden olmuş, organ yetmezliğine ve ciddi iç kanamaya yol açmıştı.

Eski bir İngiliz askeri istihbarat çalışanı, Moskova'nın hastalıkları incelemenin ötesine geçip, Toledo programı aracılığıyla hastalığı nasıl silah olarak kullanabileceğini araştırdığından endişe ediyor.

'Rusya durdurulmalı' dedirten silah

VEBADAN HARAP OLAN ŞEHRİN ADI PROJENİN İSMİ OLDU

Toledo, İspanya'da vebadan harap olmuş bir kent. Ohio'da 1918'de büyük bir grip salgını gören bir şehir de aynı ismi paylaşıyor.

Kar amacı gütmeyen OpenFacto örgütünden müfettişler, Rusya Savunma Bakanlığı'nın 'nadir ve ölümcül' patojenleri inceleyen 48. Merkez Araştırma Enstitüsü adlı gizli bir birimi olduğunu keşfettiklerini iddia ediyorlar

Moskova'nın 48. Merkez Araştırma Enstitüsü, ölümcül sinir ajanı Novichok'un geliştirilmesine yardımcı olan 33. Merkez Araştırma Enstitüsü ile de bağlantılı bir yer.

Novichok'un, 2018'de Salisbury'de eski Rus casusu Sergei Skripal ve kızı Yulia'yı zehirlemek için kullanıldığı biliniyor.

Raporlara göre, ABD her iki enstitüyü de 'biyolojik silahlar için araştırma yapma ihtimali nedeniyle' yaptırım listesine aldı. 48. kurumun, Toledo programının öncülüğünü yapan FSB ünitesi 68240'a veri sağladığı gelen bilgiler arasında.

Bir kaynak The Mirror'a şunları söyledi: "Hem Rusya hem de Birleşik Krallık'ta Novichok gibi silahlara karşı nasıl savunma yapılacağını öğrenmek için biyolojik ve kimyasal savaşları inceleyen laboratuvarlar var."

Ancak kaynak, Rusya'nın, Novichok da dahil olmak üzere İngiltere sokaklarında bu tür yıkıcı silahları kullanmaya açık olduğunu zaten kanıtladığını belirtiyor. Ve iddiasına ilişkin şunları söylüyor:

"Bu, Rusya'nın potansiyel olarak Ebola ve Marburg hakkındaki araştırmalarını hızlandırması ve ölümcüllüğünü bir silah olarak değerlendirmesi anlamına gelebilir."

Dünya Sağlık Örgütü, Marburg virüsünü yüzde 88 ölüm oranıyla 'oldukça ölümcül bir hastalık' olarak tanımlıyor.

Hastalık 1967 yılında, Almanya'da Marburg ve Frankfurt'ta, Sırbistan'da da Belgrad'da iki büyük salgına neden oldu.

Hastalığın, laboratuvar araştırması için Uganda'dan getirilen Afrika yeşil maymunlarından yayıldığına inanılıyor.

O zamandan beri Angola, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kenya ve Güney Afrika gibi ülkelerde birçok salgın yaşandı.

Ebola'nın ölüm oranı yüzde 50 ve hem içten hem de gözlerden, kulaklardan ve ağızdan ciddi kanamalara neden olabiliyor. 2014 ile 2016 arasındaki salgında 11 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Bu ayın başlarında, İngiltere Savunma Bakanı, Rusya'nın İngiltere sokaklarında ikinci bir kimyasal silah saldırısıyla binlerce kişiyi öldürebileceğini açıkladı.

'Rusya durdurulmalı' dedirten silah ile ilgili etiketler Rusya kimyasal biyolojik ebola toledo projesi Marburg virüsü
GÜNÜN VİDEOSU

Suudi Arabistan'da düzenlenen bir müzik festivalinde Kabe'ye büyük saygısızlık!

Suudi Arabistan'da düzenlenen Riyad Festivali'nde Kabe maketinin dekor olarak kullanılması büyük tepki çekti. Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez olayın fecaat olduğunu vurgulayarak, Suud ulemasının sessizliğini eleştirdi.