Rusya-Ukrayna krizi savaşa mı sürükleniyor? Bomba sesleri sonrası ilk görüntüler geldi

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim giderek bir savaşa doğru sürüklenmesinden endişe edilirken tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor. Sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundan bomba sesleri duyuldu. Ukraynalı askeri yetkililer bir anaokulunun bombalandığını duyurdu. Olayda can kaybı ya da yaralının olmadığı öğrenildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki askeri kriz devam ederken tüm dünya bir savaş ihtimalinden endişe ediyor. Bugün Ukrayna'dan gelen bir son dakika haberi büyük tedirginliğe neden oldu. Reuters, Ukrayna'nın doğusundan bomba seslerinin geldiğini duyurmuştu. Ukrayna ve ülkenin doğusundaki Rus ayrılıkçılar karşılıklı olarak birbirini suçlamıştı.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

Ukraynalı askeri yetkililer, ülkenin doğusundan yeni görüntüler paylaştı. bölgeden bombardıman seslerinin gelmesi sonrası paylaşılan görüntülerde bir anaokulunun isabet eden bombalardan ötürü hasar aldığı görüldü.

Rusya-Ukrayna krizi savaşa mı sürükleniyor? Bomba sesleri sonrası ilk görüntüler geldi

Anaokulu, Ukrayna'nın Moskova destekli ayrılıkçılara karşı savaşının ön cephesinde yer alan küçük bir kasaba olan Stanytsia Luhanska'da bulunuyor. Yetkililer, okulun bombalanması sonrası bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Rusya-Ukrayna krizi savaşa mı sürükleniyor? Bomba sesleri sonrası ilk görüntüler geldi - Resim : 2

ÜST ÜSTE AÇIKLAMALAR GELDİ

Ukrayna'dan gelen bombalama haberleri sonrası üst üste açıklamalar geldi. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Ukrayna'nın doğusundan sabah erken saatlerde bomba seslerinin duylduğunu belirterek bir ayrıntı vermedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'dan gelen haberler sonrası yaptığı açıklamada NATO'nun Rusya'ya karşı doğu kanadını savunma konusunda 'çok ciddi' olduğunu iddia etti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın doğusunda gerginliğin yükseldiğini ve Ukrayna'nın 'saldırı potansiyelinin yükseldiğini' iddia etti. Peskov ayrıca NATO'nun bölgede dezenformasyon uyguladığını savundu.

Rusya-Ukrayna krizi savaşa mı sürükleniyor? Bomba sesleri sonrası ilk görüntüler geldi ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya bomba
GÜNÜN VİDEOSU

Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin'den Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde ilginç hareket!

Ahu Tuğba’nın cenaze töreninde karşılaşan Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin, birbirlerini coşkuyla kucaklayarak havaya kaldırdı. Sosyal medyada paylaşılan o anlar tepki topladı.