Rusya ve Ukrayna müzakere masasına oturacak mı? İki ülke heyet göndermeye hazırlanıyor

Rusya ve Ukrayna'nın 2 gündür devam eden savaşın ardından müzakere masasına oturma ihtimali bulunuyor. Son gelen habere göre iki ülkenin Minsk'e heyet gönderecek. Uluslararası ajansların son dakika geçtiği ve Kremlin'den yapılan açıklamada, "Askerden arındırmayı Ukrayna'nın tarafsızlığının kritik bir parçası olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Rus ordusu Ukrayna'yı işgalinde başkent Kiev'in batısını kuşatırken iki ülkenin müzakere masasına oturmaya hazırlandığı öğrenildi. Ukrayna'nın diyalog çağrısı ve Rusya'nın olumlu tavrı sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

Ria haber ajansına göre Rusya, Ukrayna ile görüşmelere başlamak için Minsk'e heyet göndermeye hazırlanıyor. Rusya'dan Minsk'e gidecek heyette savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yer alabileceği ifade edildi.

Uluslararası ajansların son dakika geçtiği ve Kremlin'den yapılan açıklamada, "Askerden arındırmayı Ukrayna'nın tarafsızlığının kritik bir parçası olarak değerlendiriyoruz" denildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'ya diyalog çağrısı yağmıştı. Kiev yönetimi, Ukrayna'nın NATO'ya karşı nötr olmasını da içeren bir dizi konuyu görüşmeye hazır olduğunu açıklmıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Ukrayna ile müzakereye açık olduğunu belirtmişti.

Rusya ve Ukrayna müzakere masasına oturacak mı? İki ülke heyet göndermeye hazırlanıyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna müzakere Minsk
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.