Rusya’da Instagram’ın yerine Rossgram geliyor

Rusya'da Instagram uygulamasına erişim engelinin ardından Rus teknoloji girişimcileri ülkede kullanılmak için yerli bir fotoğraf paylaşım uygulamasını piyasaya sürmek için çalışmalara başladı. Uygulama Android ve iOS için kullanılabilecek.

Sputnik'in haberine göre, Rossgram olarak bilinen yeni uygulamanın, 28 Mart’ta piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu uygulamanın bağış toplama işlevi ve belirli içeriklere ödeme yapılarak erişim sağlanması gibi özellikleri olacak. Uygulama Android ve iOS ile kullanılabilecek.

Rusya’da Instagram’ın yerine Rossgram geliyor

Rossgram hesabına, Instagram hesabındaki veriler de aktarılabilecek. Uygulama ilk önce, önde gelen bloggerlar, sponsorlar ve yatırımcıların erişimine açık olacak. Sıradan kullanıcılarsa uygulamaya nisan ayında ulaşabilecek.

Rossram’ın İnternet Pazarlama Müdürü Aleksandr Zobov, Vkontakte hesabında yaptığı açıklamada, “Partnerim Kirill Filimonov ve developer ekibimiz böyle bir gidişata zaten hazırdı ve yurttaşlarımızın sevdiği popüler sosyal ağın Rus muadilini yapma fırsatını kaçırmamaya karar verdi” ifadelerini kullandı.

Rusya’da Instagram’ın yerine Rossgram geliyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Instagram
GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.