Rusya’dan İsrail’deki vatandaşlarına tahliye çağrısı: Derhal İsrail'i terk edin!

Rusya, İsrail'in Suriye'deki Rus Hmeymim üssünün yakınlarına düzenlediği hava saldırılarının ardından vatandaşlarına derhal İsrail'i terk etmeleri talimatını verdi.

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Anatoliy Viktorov, İsrail'de yaşayan veya seyahat eden Rus vatandaşlarına bölgedeki artan güvenlik riskleri nedeniyle ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarıda bulundu

Viktorov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail'deki durumun son dönemde ciddi biçimde kötüleştiğine dikkat çekti ve bu nedenle İsrail’e seyahat edilmemesi tavsiyesini yineledi. İsrail’de bulunan Rus vatandaşlarına da bir an önce ülkeyi terk etmelerini önerdi. “Şu anda İsrail'de bulunan vatandaşlarımıza bölgeyi terk etmeyi düşünmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullanan Viktorov, bazı hava yollarının hâlâ düzenli uçuşlarına devam ettiğini belirterek bu fırsatın değerlendirilmesini tavsiye etti.

ORTA DOĞU'DA GERİLİM HAD SAFHADA

Büyükelçinin uyarısı, bölgede artan gerilimin son yansıması olarak dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz 1 Ekim'de İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in İran’ın "ulusal güvenliği" için tehdit oluşturduğunu öne sürerek, İsrail’e yönelik geniş çaplı bir füze saldırısı düzenlediğini duyurmuştu. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın İsrail tarafından öldürülmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği ifade edildi.

İran devlet televizyonu, saldırının İsrail’e yaklaşık 200 füze fırlatılarak yapıldığını ve hipersonik nitelikteki “Fettah-1” füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurdu. Füze saldırıları sonrasında Tel Aviv başta olmak üzere İsrail genelinde sirenler çalarak alarm verildi.

Saldırıların ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında İran’ın bu eylemiyle "büyük bir hata" yaptığını belirterek, bunun bedelinin ödetileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerin ışığında Rusya, İsrail'deki vatandaşlarını acil olarak bölgeden ayrılmaya çağırarak, gerginliğin daha da tırmanma riski karşısında güvenlik önlemlerini artırdı. 

Rusya’dan İsrail’deki vatandaşlarına tahliye çağrısı: Derhal İsrail'i terk edin! ile ilgili etiketler Rusya İsrail Lübnan
GÜNÜN VİDEOSU

Fetövari misyonerlik! Kızılcık Şerbeti'nde kilise sahnesi tepki çekti!Papaz Ünal ailesine vaaz verdi

Her bölümde dini değerleri hedef alan Kızılcık Şerbeti dizisinde dizisinde muhafazakar aile olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerine kilisede bir papaz tarafından vaaz verildi. FETÖ'nün 'dinler arası diyalog' faaliyetlerinden mesajlar taşıyan o anlar büyük tepki çekti. RTÜK Başkanı inceleme başlatıldığını duyurdu.