Rusya'dan Tahıl Koridoru Anlaşması için 7 şart: "Bunlar teoride değil gerçekte hayata geçirilmeli"

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devamı için 7 şartları olduğunu açıkladı.

Rusya, 17 Temmuz'da aldığı karar ile Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya aldıklarını duyurdu. Bu kararın nedeninin ise kendi taleplerinin karşılanmaması olarak gösterildi. Kremlin'den yapılan yeni açıklamada ise anlaşmanın devam edebilmesi için birtakım şartlarının olduğu ifade edildi.

RUSYA'DAN 7 MADDE ŞARTI

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, anlaşmaya hangi şartlarda döneceklerine ilişkin 7 madde sıraladı. Ve özellikle bu maddelerin "teoride değil, gerçekte yerine getirilmesini" istediklerinin altını çizdi.

İşte Rusya'nın Tahıl Koridoru'na dönüş için belirlediği 7 madde:

- Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, ilk şartlarının "Rusya'nın tahıl ve gübre ihracatı üzerindeki Batı yaptırımlarının kaldırılması" olduğunu söyledi.

- İkinci şart olarak "SWIFT küresel bankacılık sistemine acil bağlantı da dahil olmak üzere ihracata hizmet eden Rus bankalarının önündeki engellerin kaldırılması" gösterildi.

- Polyanskiy, üçüncü şartlarını "tarımsal üretimin devam etmesi için yedek parça teslimatının tekrar başlaması" olarak açıkladı.

- Dördüncü şart, Rus gıda ihracatının sevkiyatı için tüm lojistiğin ve koşulların sağlanması

- Beşinci şart ise "Rusya'dan Ukrayna'ya giden, savaştan zarar görmüş amonyak boru hattının onarılması ve gübre sorunlarının çözülmesi" oldu.

- Tarımsal üretimle bağlantılı dondurulan Rus varlıklarıyla ilgili geri adım atılmalı.

- Tahıl anlaşmasının insani doğası yeniden başlatılmalı.

GÜNÜN VİDEOSU

Tarihi görüntüler! Bakan Fidan ve Suriye Lideri Ahmed El Şara Şam'ı seyrederek kahve içti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye lideri Ahmed El Şara ile Şam'da Kasiyun Dağı'nda buluşarak şehir manzarasını seyretti. Bu tarihi an, iki ülke arasındaki diplomatik yakınlaşma ve bölgesel istikrar için yeni bir dönemi işaret etti.