Rusya'dan üst üste açıklamalar geldi: Tanıma kararı tansiyonu düşürecek

Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgeleri tanıma kararının ardından yeni açıklamalar geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, tanıma kararının tansiyonu düşüreceğine inandığını söyledi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Rudenko ise Ukrayna ile diplomatik ilişkileri kesmek istemediklerini kaydetti.

Kremlin Sözcüsü Peskov düzenlediği basın toplantısında, Rusya askeri güçlerinin Donbass’a girdikleri yönündeki açıklamalara ilişkin, Rus güçlerinin Ukrayna'daki ayrılıkçı bölgelere girdiklerine dair bir bilgisi olmadığını savundu.

Peskov, ayrılıkçı bölgelere asker gönderme kararını, bölgede durumun nasıl gelişeceğine bağlı olarak alacaklarını kaydetti.

Kremlin Sözcüsü, ayrılıkçı bölgeleri tanımalarının ardından, her şeyden önce burada Ukrayna ordusunun daimi provokasyonları ile yaşayan nüfusun güvenliğini sağlamak istediklerini belirtti.

Peskov, Rusya'nın diplomasiye açık olduğu ifade ederek, "Tanıma kararının tansiyonu düşüreceğine inanıyoruz" dedi.

"UKRAYNA İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KESMEK İSTEMİYORUZ"

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Moskova'nın Kiev'le diplomatik ilişkileri kesmek istemediğini belirtti.

Sputnik'e konuşan Rudenko, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığının tanınması sonrası Rusya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi olasılığını değerlendirdikleri yönündeki açıklamasını yorumladı.

Rudenko, "Bu, Kiev'in kararı olur. Biz böyle bir kararı düşünmüyoruz, bu bizim seçimimiz değil. Biz, her zaman Kiev'le diyaloğa hazırız" dedi.

Rusya'dan üst üste açıklamalar geldi: Tanıma kararı tansiyonu düşürecek ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna ayrılıkçı bölge
GÜNÜN VİDEOSU

Murat Kurum’dan müteahhitlere racon: Deprem bölgesinde iş yapmayan müteahhitin teminatını yakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde işe başlamayan müteahhitlerin teminatının iptal edilmesi talimatını verdi.