Ermenilerden Azerbaycan vatandaşı olmalarını istedi!

Ermenistan hükümeti, Başbakan Nikol Paşinyan'ın kontrolündeki Hraparak Gazetesi aracılığıyla, Karabağ Ermenilerine Azerbaycan vatandaşlığı alma teklifinde bulundu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında meydana gelen Dağlık Karabağ savaşı sona erdi ancak diplomatik savaş ise devam ediyor.

ERMENİSTAN BAŞBAKANI NİKOL PAŞİNYAN YENİ OYUN PEŞİNDE!

İki komşu ülke arasındaki gerginlik ve psikolojik diplomasi savaşına örnek, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın yaptığı açıklama gösterildi. Ermenistan hükümetinin Başbakan Nikol Paşinyan'ın kontrolündeki Hraparak gazetesi aracılığıyla Karabağ Ermenilerine Azerbaycan vatandaşlığı alma teklifinde bulunduğu ifade edildi.

Ancak diplomasi çevreleri bu açıklamanın, ”hem Karabağ Ermenilerini, hem de Ermeni kamuoyunu Karabağ’daki ayrılıkçı ayrıca intikamcı projenin kapatılmasına ve katılımcılarının çoğunun sıradan Azerbaycan vatandaşı olacağı gerçeğine hazırlamayı amaçlıyor!” gibi gösterildiğine dikkati çekti. Aynı çevreler, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın açıklamasınında bu gerçeği gizlemek amacıyla yapıldığı ifade ediyor.

ÖNCE GAZETE HABERİ YAYINLANIYOR SONRA PAŞİNYAN AÇIKLAMA YAPIYOR!

Paşinyan’ın açıklamaları ile Rusya, Azerbaycan Ermenistan, İran ve Suriye ile Nahçivan’ı ilgilendiren Dağlık Karabağ meselesinin sona ermediğinin sahada belirgin şekilde ortaya çaktığı vurgulanıyor.

Bu nedenle Paşinyan’ın kendince yeni kurguladığı oyun ile ilgili açıklamasını destekler şekilde, hükümetin kontrolündeki Hraparak gazetesi haberinin devreye sokulduğu da öne sürülüyor. Gazete haberinde, Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçıların silahlanmalarının engellenmesi nedeniyle Azerbaycan'a yönelik "intikam planı"nın tarihe karıştığı belirtiliyor.

Yine gazete haberinin yazarı Avetis Babajanyan, Erivan'ın birkaç aydır Karabağ Ermenilerine Ermeni vatandaşlığı vermemesine dikkat çekiyor. Aynı gazete haberinin yazarı Avetis Babajanyan, ”ayrılıkçılara Ermeni pasaportu verilmesinin askıya alınmasının nedeni geçen yıl 7 Ekim'de Nikol Paşinyan'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Prag Deklarasyonu'nu imzalamasıdır. Bu açıklamaya göre Erivan, Karabağ dahil Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıyor. Böylece Erivan aynı zamanda "Karabağ'da yaşayanların Azerbaycan vatandaşı olduğunu) kabul etmektedir.” vurgusunu yapıyor.

KARABAĞ ERMENİLERİ ÜZERİNDEN PLAN ÜZERİNE PLAN YAPILIYOR!

Bu arada bölgeyi iyi bilen diplomasi çevreleri, ”Bu konuda Karabağ ekonomik bölgesindeki Ermeni nüfusun iki seçeneği var: ya göç edip Ermenistan'a gitmek ya da Azerbaycan vatandaşlığı almak. Karabağ Ermenileri intikam planının gerçek bir intihar senaryosu olduğunu artık anlamıştır.Haberde yaklaşık 30-35 bin kişinin Azerbaycan vatandaşlığı almayı kabul ettiği belirtiliyor. Bu rakamı okurken, Ermeni liderliğinin tüm platformlarda Karabağ'da 120.000 Ermeni'nin yaşadığını iddia ettiği, ancak gerçekte sayılarının 40.000'i geçmediği unutulmamalıdır.” görüşünü açıklıyor.

RUS ANALİST ERMENİ GERÇEĞİNİ AÇIKLADI!

Ermeni gazeteci Avetis Babajanyan'ın "Hraparak" gazetesindeki yazısını inceleyen Rus analist Andrey Petrov, haber ile Paşinyan’ın açıklamasını şöyle değerlendiriyor.”Bu konuda Karabağ ekonomik bölgesindeki Ermeni nüfusun iki seçeneği var: ya göç edip Ermenistan'a gitmek ya da Azerbaycan vatandaşlığı almak. Karabağ Ermenileri intikam planının gerçek bir intihar senaryosu olduğunu artık anlamıştır. Makalede yaklaşık 30-35 bin kişinin Azerbaycan vatandaşlığı almayı kabul ettiği belirtiliyor. Bu rakamı okurken, Ermeni liderliğinin tüm platformlarda Karabağ'da 120.000 Ermeni'nin yaşadığını iddia ettiği, ancak gerçekte sayılarının 40.000'i geçmediği unutulmamalıdır.”

HEM RUSYA’DAN KORKUYOR,HEM DİASPORAYA OYNUYOR, HEM DE DİPLOMASİYİ DENİYOR!

Rus analist Petrov’un yaptığı değerlendirmede Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın ekibinin, Ermeni diasporasından fon sağlamak adına Karabağ'daki ayrılıkçı projeyi desteklemeye devam ettiği iddia ediliyor. Yine Petrov’un açıklamasına göre, Paşinyan diğer yandan da Rusya ve Azerbaycan ile Türkiye’ye iyi görünmek için Karabağ Ermenilerine, Azerbaycan vatandaşlığı almaktan başka çarelerinin olmadığını söylediği belirtiliyor.

AZERBAYCAN ERMENİ OYUNLARINI TEK TEK BİLİYOR VE BOZUYOR!

Tüm bu gelişmeler karşısında Azerbaycan diplomasi yetkilileri başta Ermeni diasporası olmak üzere, Paşinyan’ın tüm oyunlarını bildiklerini söyleyerek, ”Tam 30 senedir Azerbaycan Karabağ'da yaşayan Ermenilerin kalıp yaşayabileceğini, bütün Azerbaycan vatandaşları gibi aynı hakka sahip olduklarını söylüyor.Devlet Başkanı İlham Aliyev’de her açıklamadın da,”2020'den sonra Ermeni vatandaşlarımız Karabağ'da kalabilir.”diyor. Şimdi Paşinyan Karabağ'da Ermeniler vatandaşlık alsın oyununa başladı.Bu açıklama Paşinyan’ın aklınca iran, Suriye ve Rusya'dan gelen Ermenilere, Azerbaycan'ın vatandaşlık vereceğini düşünüyor. Oysa Aliyev ve diğer Azerbaycanlı yetkililer de,”SSCB zamanlarından orada yaşamış Ermeni ailelerin hepsinin bilgileri elimizdedir. Onlar bizim vatandaşımızdır.” diyerek,sonradan Karabağ’a getirilen Ermenilerin vatandaşları olmadığını net şekilde uluslararası toplantılar da açıkladılar.” dediler.

Ermenilerden Azerbaycan vatandaşı olmalarını istedi! ile ilgili etiketler İlham Aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.