Rusya'nın yeni savaş planı ortaya çıktı: Yine altyapıya saldıracaklar

Ukrayna'yı işgale devam eden Rusya'nın savaşı kendi lehine çevirmek için yaptığı son planı ortaya çıktı. Ukrayna istihbaratının paylaştığı son verilere göre, Rusya altyapı tesislerini hedef almayı planlıyor. Moskova yönetimi söz konusu operasyonu NATO veya Ukrayna'yı suçlayacak şekilde gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

Ukrayna istihbaratı Rusya'nın savaşın seyrini değiştirmeye aday planını kamuoyu ile paylaştı. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Rusya Belarus'ta bir sahte bayrak operasyonuna imza atmaya hazırlanıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü'nün raporuna göre, Putin'in güçleri Grodno bölgesindeki Astravets Elektrik Santralini ve Brest'teki altyapıyı hedef almayı planlıyor.

Aynı rapora göre, Rusya bu operasyonu NATO veya Ukrayna'yı suçlayacak şekilde gerçekleştirmeyi planlıyor.

Rusya'nın bu sayede hem Ukrayna ve NATO'yu zor durumda bırakmayı hem de Belarus'u savaşa çekmeye çalışacağı belirtiliyor.

Belarus'un savaşa girmesi Ukrayna savaşında ikinci cephenin açılması anlamına geliyor. Bazı askeri uzmanlar Belarus'un savaşa girmesini sahada gerileyen Rusya'nın zafer için son şansı olduğu yorumunda bulunuyor.

İddiaların merkezindeki tesis Litvanya sınırına yakın ve ülkenin başkenti Vilnius'tan sadece 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

SAHTE BAYRAK OPERASYONU NEDİR?

Sahte bayrak operasyonu, bir ülkenin kamuoyu oluşturmak ya da haklı bir nedene sahip olmak için düşman kılığında kendi birliklerini saldırı düzenlemesine verilen addır.

Rusya'nın yeni savaş planı ortaya çıktı: Yine altyapıya saldıracaklar ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn, önce tehdit edildi sonra darp edildi!

Zor günler geçiren 1.'lig ekiplerinden Sakaryaspor’un kulüp Başkanı Gökhan İn saldırıya uğradı. Alacak verecek meselesi yüzünden olduğu iddia edilen tartışmada Gökhan İn'in saldırıya uğradığı anlar kameraya yansıdı.