Saç dökülmesi neden olur? Kadınlarda Saç dökülmesi hangi hastalıkların habercisidir? İşte yapılacaklar...
Saç dökülmesi hem kadınlar hem erkeklerde sık rastlanan bir problemdir. Saç dökülmesinin tıp dilindeki adı Androgenetik Alopesi'dir. Estetik olarak bedenin tamamlayıcısı olan saçlar, kadınlar için makyajdan sonra en önemli ilgi alanıdır. Erkekler ise sosyal bir organizasyona katılmak için en başta gelen bakım saçlardır. Peki saç dökülmesi neden olur? Hangi hastalıkların habercisi olabilir? Neler yapılır?
Saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri olarak bilinen stres, hormonel düzensizlik gibi saç dökülmesinde oldukça etkilidir. Özgüveni alt üst eden saç dökülmesi önemli oranda genetiktir.
SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR?
Fiziksel ve psikolojik stres, düzenli ilaç kullanımı ve tabi genetik yatkınlık saç dökülmesinin belli başlı nedenler arasındadır. Tabi vitamin eksikliğini unutmamak gerekir. B3 vitamininin eksik olması kişide normalden fazla saç dökülmesine sebep olabilir.
NELER YAPILIR?
Uyku saatlerine dikkat edilmelidir. Bununlar birlikte stresten uzak bir yaşam tarzı, sigara ve alkolden arındırılmış bir hayat;
Vitamin eksikliklerini tamamlama,
Fast food gibi tüketim alışkanlıklarından uzak durmak,
Uzman gözetimi dışında saç sağlığını tehdit edecek ilaçlardan uzak durmak saç dökülmesine karşı yapılabilecek belli başlı hususlardır.
Gün içinde 100 tel saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak aşırı miktarda saç dökülmesi yaşıyorsanız en kısa zamanda uzman bir hekime görünmeniz gerekir.
Saçların Fazla Dökülmesi Hangi Hastalıkların Belirtisidir?
Saçların fazla bir şekilde dökülmesi, bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bununla beraber aşırı bir şekilde saçların dökülmesi sonucunda aşağıdaki hastalıkların varlığı düşünülmektedir. Bu hastalıkların aşağıdaki gibi sıralanması doğru olacaktır;
- Anemi,
- Şeker hastalığı,
- Tiroit kökenli hastalıklar,
- Romatizmal rahatsızlıklar,
- Böbrek üstü bezi rahatsızlıkları,
- İnsülin direnci şeklinde sıralanabilir. Bu durumların da saç dökülmesine sebebiyet vereceği unutulmamalı ve alanında uzman bir doktora görünmek gerekmektedir.