Safer ayı nedir? Uğursuz mudur? Neler yapılır?
Safer ayı, Hicri takvimde Muharrem ayından sonra gelen ikinci ay olarak bilinmektedir. Safer ayına bu adın verilmesine ilişkin çeşitli rivayetler yer almaktadır. Peki, Safer ayı nedir? Uğursuz mudur? Neler yapılır? Detaylar haberimizde...
Hicri takvime göre bugün başlayan Safer ayı, Muharrem ayından sonra gelen ikinci aydır. Bu ayı ibadetle geçirmek isteyen birçok kişi Safer ayında neler yapılır merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019 dini günler takviminde yer alan bilgilere göre Muharrem ayı 29 Eylül 2019 Pazar günü sona erdi. 30 Eylül 2019 Pazartesi günü ise Safer ayı idrak edilmeye başlandı. Peki, Safer ayı nedir? Uğursuz mudur? Safer ayında neler yapılır? Detaylar haberimizde...
SAFER AYI NEDİR?
Safer ayı, Muharrem ayından sonra gelen ikinci aydır. Kelime anlamı olarak; boş kalmak, boşluk, sararmak, sarılık anlamına gelmektedir.
SAFER AYI UĞURSUZ MUDUR?
Safer ayı, Hicri takvime göre yılın ikinci ayıdır. Muharrem ayından sonra gelmektedir. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Peygamber Efendimiz böyle bir anlayışı reddetmiş ve "Safer ayında uğursuzluk yoktur" buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19)..
SAFER AYINDA NELER YAPILIR?
Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli de yoktur. Peygamber Efendimiz'in yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır.