Şah Cerağ kimdir, nerede?

İran'ın Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne silahlı bir saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre, saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı, terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenildi. İran devlet televizyonu, saldırının DEAŞ tarafından düzenlendiğini açıkladı. Bu gelişmeler ardından Şah Cerah'ın kim olduğu merak ediliyor. Peki, Şah Cerah kimdir, nereli, türbesi nerede? İşte ayrıntılar...

Geçtiğimiz yıl ekim ayında da Şah Çerağ Türbesi'ne benzer bir silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırı sonucunda 13 kişi hayatını kaybetmişti. Peki, Şah Cerağ kimdir, Şah Cerağ Türbesi nerede? Detaylar haberimizde...

Şah Cerağ kimdir, nerede?

ŞAH CERAĞ TÜRBESİ NEREDE?

İran'ın Şiraz şehrinde yer alan Şah Çerağ Camii ve Türbesi, Şiilerin 8. imamı Ali er-Rızā'nın kardeşleri Seyyid Emir Ahmed ile Mir Muhammed'in mezarlarının bulunduğu tarihi bir yapıdır.

ŞAH CERAĞ KİMDİR?

Seyyid Emir Ahmed'e verilen "Şah Çerağ" lakabı Farsça'da "ışıklar şahı" anlamına gelir. Bu kutsal mekan, ziyaretçiler için dini ve kültürel bir merkez olarak önemli bir rol oynamaktadır.

Şah Çerağ Camii ve Türbesi, ilk olarak 12. yüzyılda inşa edilmeye başlanmıştır. Tarihi boyunca çeşitli dönemlerde onarımlar geçirmiş ve özellikle Şah İsmail ve Kaçarlar dönemlerinde restore edilmiştir. Bu restore edilen dönemlerde cami ve türbe, mimari açıdan da güzellik kazanmış ve ziyaretçiler için daha da cazip hale gelmiştir.

Tarihi ve dini önemiyle tanınan Şah Çerağ Camii ve Türbesi, İran'ın ziyaretçi çeken önemli turistik ve dini yerlerinden biri olarak bilinir. Yerel halkın yanı sıra ulusal ve uluslararası ziyaretçiler de bu kutsal mekanı ziyaret ederek hem manevi deneyim yaşarlar hem de İran'ın zengin kültürel mirasına tanıklık ederler.

Şah Cerağ kimdir, nerede? ile ilgili etiketler İran
GÜNÜN VİDEOSU

Gülşah Durbay'dan özel hayatıyla ilgili iddialara videolu yanıt: Hepsini tek tek mahkum ettireceğim

Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'nde 36 yaşında belediye başkanı seçilen Gülşah Durbay, özel hayatına ilişkin dün ortaya atılan yazıya sert tepki gösterdi. CHP'li başkan, X hesabından paylaştığı videoda "kolon kanseri" olduğunu da açıkladı.